VIDEO Baia Mare se pregăteşte de sărbătoare. Bradul de Crăciun are 32 de metri şi a fost deja instalat în Centrul Vechi

VIDEO Baia Mare se pregăteşte de sărbătoare. Bradul de Crăciun are 32 de metri şi a fost deja instalat în Centrul Vechi

Bradul adus la Baia Mare are 32 de metri înălţime Foto: Adevărul

La fel ca în ultimii doi ani şi în 2013 băimărenii vor avea parte de un brad de vis. Înalt de peste  30 de metri, bradul a ajuns în dupămasa zilei de astăzi în Baia Mare, iar pentru prima dată a fost instalat în Centrul Istoric al municipiului. Acesta va fi împodobit, urmând ca în 1 Decembrie, odată cu inaugurarea iluminatului ornamental de sărbători să fie pornite şi luminiţele de pe brad.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Multe ore de muncă şi peste 20 de persoane au avut grijă ca bradul înalt de 32 de metri să ajungă cu bine în Centrul Vechi al Băii Mari. Deşi încă devreme, bradul a fost instalat pentru a putea fi împodobit până la sfârşitul acestei luni. „Am început mai devreme din dorinţa de a avea timp şi a fi pregatiţi pentru 1 Decembrie, momentul în care vom porni luminile pe brad şi vom porni toate acţiunile în cadrul Târgului de Crăciun. Ideea este în acest moment, în această iarnă, să oferim băimărenilor o atmosferă frumoasă de Crăciun, să fie activităţi interesante şi să putem face din Centrul Istoric într-un fel o mică Viena“, a spus primarul Cătălin Cherecheş. 
 
Iluminatul stradal specific sărbătorilor de iarnă şi bradul de Crăciun sunt doar o parte dintre surprizele pregătite băimărenilor pentru perioada imediat următoare. Atmosfera va fi susţinută de nelipsitele concerte de colinde, de muzică populară şi uşoară, iar în jurul bradului va fi instalat un patinoar.  Mai mult, în Baia Mare vor fi folosite peste un milion de leduri pentru ilumina oraşul, în aproximativ 120 de kilometri de ghirlande. Toate acţiunile fac parte din evenimentul „Iarna Băimăreană“, care va debuta în data de 1 Decembrie şi se va încheia pe 1 ianuarie 2014. 


Citeşte şi:
 
 
 
citeste totul despre: