VIDEO În costume de scafandru, trei contrabandişti au încercat să introducă ilegal în ţară 3.000 de pachete cu ţigări

VIDEO În costume de scafandru, trei contrabandişti au încercat să introducă ilegal în ţară 3.000 de pachete cu ţigări

Patru bărbaţi au fost reinuţi Foto: Adevărul

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat 3.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 26.700 lei, pe care patru bărbaţi încercau să le introducă ilegal în ţară. Contrabanditii erau echipaţi în costume de neopren şi purtau veste de salvare pentru a trece mai uşor prin apa rece a râului Tisa.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Vineri, în jurul orei 21.00, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, care se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat un grup format din patru persoane care se deplasa de la frontiera de stat către localitatea Tisa, jud. Maramureş, transportând colete voluminoase. Imediat, poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a celor în cauză, dar aceştia nu s-au supus somaţiilor şi au fugit către localitatea Tisa. La faţa locului s-a deplasat o echipă de intervenţie însoţită de câinele de urmă care i-a condus pe poliţişti până la un imobil din localitate, care aparţine lui Marin M., în vârstă de 30 ani.
 
Astfel, în prezenţa şi cu acordul proprietarului, poliţiştii de frontieră au efectuat un control în curtea imobilului, ocazie cu care au fost descoperiţi şi reţinuţi trei cetăţeni ucraineni care se ascundeau în beci. Aceştia, erau echipaţi în costume de neopren şi purtau veste de salvare care le-au facilitat trecerea prin apa rece a râului Tisa. Totodată asupra lor au fost descoperite şase colete ce conţineau ţigări de provenienţă ucraineană. În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 3.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 26.700 de lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.
 
Cei trei cetăţeni ucraineni şi proprietarul imobilului au fost conduşi la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor. Cetăţenii ucraineni au declarat că au introdus ilegal ţigările în ţară prin apa râului Tisa, iar pe malul românesc au fost aşteptaţi de către Marin M., care i-a condus la locuinţa acestuia şi i-a ascuns în beci în speranţa că nu vor fi depistaţi de poliţiştii de frontieră.
 
Cei patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 ani, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările