VIDEO  Rupere de nori la Vişeu de Sus. Pompierii intervin pentru a scoate apa din gospodăriile inundate

Gospodării inundate la Vişeu de Sus 

O rupere de nori a produs inundaţii la Vişeu de Sus, localitate care a mai fost lovită de revărsări de ape în ultima lună. Pompierii din localitate intervin pentru evacuarea apei din trei gospodării. Judeţul Maramureş a fost sub incidenţa codului portocaliu hidrologic până la ora 20:00.


O rupere de nori a făcut prădăd la Vişeu de Sus, acolo unde trei gospodării au fost inundate. 
 
„Se intervine la faţa locului cu două motopompe şi o autospecială. Doar curţile au fost inundate. Intervenţiile se desfăşoară pe strada Cerbului colţ cu strada Moldovei”, a declarat Oana Gonczi, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş.
 
Până la ora 20:00, judeţul Maramureş s-a aflat sub cod portocaliu hidrologic. Potrivit avertizării, s-au produs scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie. Bazinele afectate au fost râurile mici din bazinele hidrografice Vişeu, Iza şi Someşul Mare. 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: