Valea Vişeului, luată cu asalt de fotografii români şi străini. Maramureşul, surprins în toată frumuseţea lui

Valea Vişeului, luată cu asalt de fotografii români şi străini. Maramureşul, surprins în toată frumuseţea lui

Maramuresul, in fotografii FOTO:Dragos Hojda

Maramureşul este unul din locurile preferate de fotografi atunci când vine vorba de a surprinde viaţa în cel mai simplu mod cu putinţă. Fotografii vin să vadă tradiţia la ea acasă, obiceiuri şi oameni simpli care dau valoare Maramureşului.

Ştiri pe aceeaşi temă

În perioada 4-14 aprilie se va desfăşura la Vişeu de Sus cea de a XIV-a ediţie a Taberei "Fotoetnografica", proiect demarat încă din anul 2007. 
 
Conducerea Consiliului Judeţean Maramureş a anunţat că la acest proiect participă fotografi din ţară şi străinătate care vor reda aspecte ale vieţii de zi cu zi a locuitorilor zonei propuse spre cercetare, datinile şi obiceiurile, pregătirile pentru sărbătorile care se prăznuiesc în perioada respectivă, mai exact Paştele. 
 
Nu vor lipsi meşteşugurile, portul popular, arhitectura traditională, peisajul şi potenţialul turistic al zonei etc. Zona în care fotografii vor încerca să scoată cele mai bune fotografii este Valea Vişeului, şi anume Vişeu de Sus, Vişeu de Jos, Leordina, Petrova, Bocicoiel. 
 
"Fotografiile realizate se vor dona şi vor completa arhiva Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Maramureş. O parte din fotografii vor fi cuprinse într-o expoziţie itinerantă prin judeţele limitrofe şi vor fi publicate într-un album din colecţia "Imago Mundi", editura "Ethnologica" a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Maramureş" au anunţat oficialii CJ Maramureş. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările