Unu din 13. Un singur parlamentar maramureşean se mai luptă pentru finanţare

Unu din 13. Un singur parlamentar maramureşean se mai luptă pentru finanţare

Ciprian Rogojan a trimis o interpelare către Relu Funeriu FOTO: Arhivă personală

După ce guvernul României a lăsat încă o dată Maramureşul fără niciun leu, un singur parlamentar s-a arătat interesat să lupte pentru finanţarea necesară pentru realizarea centurii Baia Mare. Chiar dacă Maramureşul, are nouă parlamentari USL, nici unul nu s-a arătat deranjat de lipsa banilor pentru Maramureş.

 

Singurul care mai speră, este senatorul Ciprian Rogojan care a trimis o interpelare către ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Relu Fenechiu. „Am spus-o şi o repet. Am fost surprins de faptul că deşi peste 86% din voturile pentru primăria oraşului Baia Mare au fost direcţionate către USL, un singur reprezentant al actualei puteri a fost de acord cu amendamentul referitor la centura oraşului. Dacă ei nu îşi respectă promisiunile, voi găsi altă cale de a-i ajuta pe maramureşeni” a declarat Ciprian Rogojan.
 
Unul dintre obiectivele actualului program de guvernare face referire la dezvoltarea imediată a unor proiecte majore suplimentare, în special infrastructură de transport. Cu toate acestea, proiectul de construcţie a centurii oraşului Baia Mare a fost respins, fără a se ţine cont de beneficiile pe care le-ar putea aduce comunităţii. Centura oraşului Baia Mare ar conduce la devierea traficului de tranzit din municipiu în condiţii de siguranţă, cu urmări directe asupra factorilor de mediu şi a confortului cetăţenilor. „În calitate de senator de Baia Mare, consider prioritară promovarea acestui obiectiv de investiţii, care ar creşte siguranţa circulaţiei şi ar evita apariţia unor evenimente tragice rutiere”, a precizat Rogojan în cadrul întrebării adresate Ministrului Relu Fenechiu.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: