Un vagon al Mocăniţei de pe Valea Vaserului a deraiat din nou. Incidentul a fost anunţat la 112

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La şase zile de când 12 turişti au ajuns la spital după ce Mocăniţa a deraiat pe Valea Vaserului, un vagon al trenului turistic a sărit din nou de pe şine. Speriaţi, turiştii au sunat la 112.

UPDATE ora 14:30

Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureş va include noul incident în ancheta pe care a demarat-o la începutul acestei săptămâni, cercetare în care s-a constituit o comisie care trebuie să afle care au fost cauzele care au dus la producerea primului incident. Mai mult, Vasile Moldovan, prefectul judeţului Maramureş a dispus o comisie de verificare.

„Luni (n.r. 19 august), prin ordin al prefectului o comisie mixtă se va deplasa la calea Ferată Forestieră ( CFF) Vişeu de Sus pentru verificări”, a arătat Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Maramureş.

Comisia mixtă va fi alcătuită din reprezentanţi ai instituţiilor din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş.

UPDATE ora 13:30 

Trenul turistic şi-a reluat activitatea. Vagonul deraiat a fost garat pe o linie secundară. Urmează să fie adus în gara CFF Vişeu pentru efectuarea unei expertize.

Din primele informaţii, niciun turist nu a fost rănit. 

„În urma unui apel venit prin 112, se pare că o garnitură (vagon) al Mocaniţei ar fi deraiat la Km 8. Nu se cunosc deocamdată alte detalii. O echipă de prim răspuns a Salvamont Maramureş - formaţia Vişeu se deplasează de urgenţă în zona. Totodată un echipaj de stingere de la Secţia de Pompieri Vişeu si un echipaj medical au plecat spre locul intervenţiei”, au arătat reprezentanţii Salvamont Maramureş. 

În vagonul care a deraiat se aflau 46 de turişti. Potrivit unor surse, la vagonul care a deraiat s-a rupt o osie, iar conducătorul locomotivei ar fi circulat cu o viteză prea mare pe tronsonul respectiv.

Mocăniţa avea în total 7 vagoane, iar în acestea erau îmbarcate 280 de persoane. 

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite