Un poliţist maramureşean a fost reţinut de către procurorii DNA pentru luare de mită

Un poliţist maramureşean a fost reţinut de către procurorii DNA pentru luare de mită

Ofiţerul a fost reţinut pentru 24 de ore FOTO: Arhivă

Marcel Făcăeru, ofiţer de poliţie din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş, a fost reţinut marţi dimineaţă de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), fiind acuzat de trafic de influenţă în formă continuată.

 

Maramureşeanul a fost prins în flagrant de către procurorii DNA, în timp ce primea de la denunţători suma de 300 de euro. În urma acţiunii organiyate ieri, ofiţerul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie preyentat la Curtea de Apel Cluj cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile. Potrivit ordonanţei de reţinere, poliţistul a pretins şi a primit bani, respectiv bunuri de la două persoane, pentru a interveni atât pe lângă un coleg de-al său, cât şi la procuror într-o rezolvare favorabilă a unei cauze penale. 
 
Mai mult, procurorii DNA au arătat că în perioada august 2012 – aprilie 2013, Marcel Făcăeru a pretins şi a primit în mod repetat suma de 1.500 de lei, dar şi un ceas în valoare de 450 de lei, patru cauciucuri cu jenţi, un radiocasetofon cu TV încorporat şi suma de 300 de euro de la doua persoane denunţătoare, pentru urgentarea cercetărilor într-o cauză penală care il viza pe fostul soţ al uneia din persoanele denunţătoare. 
Maramureşeanul a mai pretins şi suma de 700 euro, pentru a interveni pe lângă procurorul care urma să formuleze propunerea de arestare preventivă faţă de ruda unuia dintre denunţători.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: