Un bărbat din Maramureş a murit în timp ce curăţa fosa septică împreună cu fiul său. Băiatul a fost dus la spital

Un bărbat din Maramureş a murit în timp ce curăţa fosa septică împreună cu fiul său. Băiatul a fost dus la spital

Bărbatul nu a mai putut fi salvat de medici. FOTO: Arhivă

Intervenţie contra cronometru pentru pompierii din Sighetu Marmaţiei. Aceştia s-au luptat timp de aproximativ o oră şi jumătate pentru viaţa a doi bărbaţi, tată şi fiu, căzuţi într-o fosă septică. Din păcate, pentru bărbatul în vârstă de 54 de ani medicii nu au mai putut face nimic, acesta nerăspunzând manevrelor de resuscitare.

Tragedia s-a întâmplat în localitatea Rona de Sus, judeţul Maramureş. Cu puţin timp înainte de miezul nopţii, un bărbat în vârstă de 54 de ani şi fiul său (34 de ani) s-au decis să cureţe fosa septică din spatele casei. Văzând că nu revin la suprafaţă, soţia celui mai tânăr a alertat autorităţile.
 
„La faţa locului, au intervenit echipaje din cadrul Detaşamentului Sighetu Marmaţiei, atât cu un echipaj de prim ajutor, cât şi cu o autospecială dotată cu apă şi spumă, dar şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Maramureş. S-au iniţiat manevre de resuscitare în cazul unuia dintre bărbaţi”, a declarat Cornel Băbuţ, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş.
 
Cei doi bărbaţi au fost transportaţi la Centrul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei. Pe durata drumului, bărbatul în vârstă de 54 de ani a fost resuscitat, însă acesta a decedat, în ciuda eforturilor depuse de medici. Fiul său a fost ţinut sub observaţia medicilor, fiind externat în acestă dimineaţă, 9 iunie.
 
„Fosa septică a avut o adâncime de trei metri. La faţa locului, au intervenit atât echipaje de la SMURD, cât şi de la Serviciul de Ambulanţă. Bărbatul în vârstă de 54 de ani a fost resuscitat tot drumul către Sighetu Marmaţiei, întrucât intrase în stop cardiorespirator. Din nefericire, însă, nu a putut fi salvat. Tânărul era conştient atunci când a fost transportat la Sighetu Marmaţiei. În mod normal, în astfel de situaţii, se cheamă vidanja. Nu este recomandat să intervii pentru curăţare fără echipament adecvat, fără mască de oxigen. Nora bărbatului a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce a făcut atac de panică”, a declarat Alexandru Ilieş, directorul medical al Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Maramureş.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: