Ultima probă la Bac, surpriză pentru cei care au vrut să înveţe mai puţin. Subiecte mai uşoare la materiile mai grele

Ultima probă la Bac, surpriză pentru cei care au
vrut să înveţe mai puţin. Subiecte mai uşoare la materiile mai grele

A fost ultima proba a Bacalaureatului  Foto: Angela Sabau

A fost ultima probă a Bacalaureatului 2015, cea la alegere. Candidaţii au avut de ales între Geografie, Biologie, Chmie, Fizică, Logică, Sociologie, Filosofie, Economie, Psihologie sau Informatică. Cei care au vrut să ”trişeze”, optând pentru o materie cu ”mai puţin de învăţat”, au fost păcăliţi de sistem, pentru că au avut subiecte mai grele decât cei care au ales materii mai ”grele”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bucuroşi din cale-afară, aşa au ieşit câţiva absolvenţi din sala de examen de la ultima probă de Bacalaureat 2015. Azi a fost proba la alegere. Cei care au ales să dea exaenul la Geografie spun că au fost norocoşi. ”A fost simplu. La Europa a fost chiar simplu.Am avut de recunoscut Finlanda, Paris, chestii din astea”, spune Lia Barbul. ”Foarte uşor. A trebuit să recunoaştem capitale, subiecte de genul ăsta. A mai fost ceva din industrie, să calculăm PIB-ul şi să calculăm populaţia la Germania, în ani diferiţi. Am avut un tabel. Şi apoi, diferenţa dintre populaţia din 2010 şi 1990. A fost adunare şi scădere”, spune colega ei, Ioana Diţu. Fetele (foto), foarte încântate de modul în care s-au descurcat, sunt sigure că vor lua notă mare.

Bacalaureat 2015 Maramureş, subiecte mai uşoare faţă de anii precedenţi

Toată lumea a remarcat faptul că în acest an, subiectele la Bac au fost mai uşoare faţă de anii precedenţi. Cum comentează elevii acest lucru, e uşor de ghicit. ”E bine că a fost mai uşor decât în alţi ani. Şi la Română şi la Geografie a fost mai uşor, doar la Istorie, un subiect a fost foarte greu”, mai comentează una dintre cele două fete. ”E foarte bine că s-a dat mai uşor, pentru că o să-şi ia Bacul mai mulţi. În plus, e ca o compensare pentru că deja ne-au închis total orice libertate, nu mai poţi să-ţi duci apă, să te uiţi la ceas, nu mai ai voie nimic. Iar să stai trei ore acolo...”, comentează cea de-a doua.

Nici la Biologie, subiectele nu au fost foarte grele, după cum spun cei care tocmai au ieşit din sală. ”A fost bine, ne-am descurcat. Nu a fost aşa de greu cum ne aşteptat”, spune o altă tânără imediat ce a încheiat examenul. Doar cei care au ales să dea proba din Sociologie sau Logică s-au declarat mai ghinionişti. ”La Sociologie a fost mai greu. Am crezut că se va da ceva mai uşor, am ales Sociologia tocmai pentru că era mai puţin de învăţat, dar subiectul a fost mai greu decât la Geografie”, spune supărată o elevă. ”Şi la Logică s-a dat destul de dificil. Mai bine dădeam din Geografie”, comentează o alta.

Ultima probă de Bacalaureat s-a încheiat, urmează ca marţi, 7 iulie, candidaţii să afle notele pe care le-au obţinut, iar vineri, 10 iulie, notele finale după contestaţii.

 

Mai puteti citi:

Subiecte Bacalaureat 2015 la Geografie, Biologie, Chimie, Fizică Maramureş

Bacalaureat 2015 la Istorie. ”Toată lumea se aştepta la secolul XIX-XX şi am primit secolul XV”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările