Tribune cu 3.000 de locuri si 10 jucători de Linia 1, obligatorii pentru CSM Ştiinţa Baia Mare pentru participarea în Challenge Cup

Tribune cu 3.000 de locuri si 10 jucători de Linia 1, obligatorii pentru CSM Ştiinţa Baia Mare pentru participarea în Challenge Cup

An greu pentru CSM Stiinta Baia Mare FOTO:ARHIVA

Pentru a putea participa în Challenge Cup, echipa de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare va trebui să îndeplinească o serie de condiţii. Este nevoie, printre altele, de o tribună de 3000 de locuri capacitate, dar şi 10 jucători de linia 1.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aventura europeana a “zimbrilor” maramureşeni va începe pe data de 19 aprilie, atunci când CSM Ştiinţa Baia Mare are programată prima partidă din Challenge Cup. Chiar dacă adversara elevilor lui Apjok şi Lucaci este, deocamdată, o necunoscută, nu la fel sunt cerinţele forului de specialitate continental, care impune anumite standarde pentru toate participantele din Challenge Cup.
 
Potrivit info0rmaţiilor furnizate de către rugbybaiamare.ro, standardele se referă nu doar la lotul de jucători ci şi la stadionul care va găzdui meciurile internaţionale. Acesta trebuie să aibă cel puţin 3.000 de locuri în tribune, dar şi vestiare şi toalete în imediata apropiere. Tocmai de aceea, oficialii grupării băimărene au purtat deja discuţii cu administratia publică locală şi judeţeană, de unde li s-a promis sprijin, un alt ajutor fiind aşteptat şi din partea Ministerului Tineretului şi Sportului.
 
“Noi trebuie să mărim capacitatea tribunelor, să avem circa 3.000 de locuri, adică mai trebuie să mărim cu 1.100 de locuri. Trebuie să avem vestiare la teren şi vom avea vestiare modulare, dar şi acestea costă bani, şi trebuie să avem toalete. Toate sunt condiţii normale, nu e nimic anormal în aceste cerinţe, dar trebuie să le avem pe toate”, a declarat preşedintele CSM Ştiinţa Baia Mare, Călin Matei, pentru rugbybaiamare.ro,
 
În ceea ce priveşte lotul de jucători, aici problemele sunt mai vaste. În primul rând, în lotul pentru Challenge Cup nu este voie să se regăsească mai mult de doi jucători extracomunitari, din ţări precum Fiji, Tonga sau Samoa. Regulamentul arată cât se poate de clar că este obligatoriu ca fiecare echipă să aibă pe foaie 10 jucători de linia 1 şi 38 de jucători în total.
 
“Ce este foarte greu la Challenge Cup este că ai voie să pui pe foaie doar doi jucători extracomunitari, adică din Fiji, Samoa, Tonga şi Georgia. Nu intră sub această incidenţă Africa de Sud, Noua Zeelandă şi Australia. Noi avem deja asemenea jucători, astfel că le va fi greu antrenorilor să aleagă care vor fi cei doi jucători folosiţi. Oricum, la capitolul transferuri pentru anul viitor ne-am orientat spre jucători care să nu faca parte din aceste ţări”, a adăugat Călin Matei.
 
Mai trebuie spus că echipa CSM Ştiinţa Baia Mare va juca în Challenge Cup pe 18 aprilie, acasă, şi pe 2 mai, în deplasare, împotriva câştigătoarei din Grupa 2 de calificare, grupa formată din Enisei – campioana Rusiei, Universitatea Lisabona – campioana Portugaliei şi locul 3 din Italia, Rugby Mogliani.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările