Tribunalul Maramureş îşi suspendă activitatea o oră pe zi

Tribunalul Maramureş îşi suspendă activitatea o oră pe zi

Tribunalul Maramureş. FOTO Arhivă

Protestele din Justiţie continuă şi la Tribunalul Maramureş. Magistraţii maramureşeni au decis să îşi suspende activitatea începând de marţi, 26 februarie. Timp de o oră pe zi, în intervalul 10.00 -11.00, aceştia nu vor intra în sala de judecată în semn de protest faţă de modificările aduse legilor justiţiei.

Adunarea Generală a judecătorilor din cadrul Tribunalului Maramureş a decis suspendarea şedinţelor de judecată programate, timp de o oră, începând de marţi, 26 februarie, până vineri, 1 martie, măsura vizând toate cauzele aflate pe rolul acestei instanţe.

„Adunarea generală a judecătorilor, cu unanimitate de voturi, a decis să adopte ca măsuri de protest, pentru intervalul 26.02-01.03.2019, purtarea unei banderole albe în timpul exercitării activităţii judiciare şi respectiv suspendarea şedinţelor de judecată programate, timp de o oră”, se arată în comunicatul de presă emis de judecătorul Nicolae Stamate-Tămăşan, preşedintele Tribunalului Maramureş. Suspendarea activităţii începe la ora 10.00. 

În acelaşi document se arată faptul că Adunarea generală a judecătorilor îşi însuşeşte declaraţia de principii formulată de Forumul Judecătorilor din România, comunicată adunărilor generale ale instanţelor şi parchetelor din ţară, şi mandatează organizaţia să o reprezinte în discuţiile cu autorităţile.

Citeşte şi

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: