Tren deraiat în Maramureş. Mai multe pietre mari au căzut pe şine de pe versanţi

Tren deraiat în Maramureş. Mai multe pietre mari au căzut pe şine de pe versanţi

Trenul a deraiat din cauza pietrelor căzute pe şine

Trenul ce face legătura între Sighetu Marmaţiei şi Cluj Napoca a deraiat în această dimineaţă din cauza unor căderi de pietre de pe versanţi. Circulaţia feroviară a fost blocată.

Călătorii care au plecat în această dimineaţă cu trenul 4111 de la Sighetu Marmaţiei spre Cluj Napoca au avut parte de emoţii puternice. Între staţiile Valea Vişeului şi Leordina, din cauza unor pietre mari care au căzut de pe versanţi, trenul cu care călătoreau a deraiat. Nu s-au înregistrat victime omeneşti, potrivit Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), însă au fost pagube materiale.

„În staţia CF Vişeu de Jos staţionează trenul 4133, care are în compunere vagoane de la Bucureşti Nord. Călătorii sunt transbordaţi cu microbuze şi autobuze”, a arătat Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş.

 
 
Compania Naţinală de Căi Ferate a transmis un comunicat de presă în care anunţă că se asigură transbordarea cu mijloace auto a călătorilor, pentru asigurarea continuităţii traficului feroviar.„Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că circulaţia feroviară este închisă începând cu ora 2.10  între staţiile Valea Vişeului - Leordina, din cauza căderilor de pietre şi zăpadă de pe versant, care au blocat linia de cale ferată.

 

Menţionăm faptul că, trenul R 4111, care tranzita zona în momentul producerii avalanşei, are plugul locomotivei avariat, iar primele două vagoane au deraiat de câte un boghiu. Niciun călător din tren nu a fost rănit, aceştia fiind preluaţi cu mijloace auto până în staţia Salva, de unde şi-au continuat călătoria cu alte garnituri care circulau pe aceeaşi rută.

 

Pentru menţinerea continuităţii traficului feroviar se asigură încă din timpul nopţii transbordare cu mijloace auto pe relaţia Vişeu de Jos - Sighetu Marmaţiei. Până la această oră s-a asigurat transbordare auto pentru trenurile R 4111, R 4651, R 4133 şi R 4650. Această măsură se menţine şi în următorul interval orar pentru călătorii din trenurile R 4135, R 4635 şi R 4134.

Echipele de intervenţie feroviare acţionează la faţa locului cu utilaje pentru eliberarea liniei de cale ferată.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru disconfortul creat de acest eveniment şi îi asigură că toate intervenţiile desfăşurate la faţa locului au avut drept scop reluarea traficului feroviar în condiţii de siguranţă”, se arată în documentul remis presei. 

Mai puteţi citi:

Gripa schimbă regulile în spital. Măsuri suplimentare pentru prevenirea îmbolnăvirilor

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: