Transportul în comun, paralizat într-un oraş din nordul ţării. Motivul pentru care angajaţii refuză să mai lucreze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Transportul în comun din municipiul Baia Mare este paralizat, după ce şoferii de la Urbis au intrat în grevă spontană. Aceştia cer demisia directorului general al societăţii care se ocupă de transportul în comun.

UPDATE

Angajaţii societăţii Urbis au renunţat la grevă în jurul orei 13:00, după ce directorul general a dat asigurări Consiliului de Administraţie că, la momentul în care se va finaliza procedura de selecţie pentru următorul mandat, îşi va prezenta demisia. Contractul lui Ion Pop expiră la data de 12.06.2020.

Ştire iniţială

Angajaţii  societăţii de transport în comun din municipiul Baia Mare au intrat în grevă generală. Acţiunea de protest a început luni, 4 octombrie, în jurul orei 10:00, iar aceştia  susţin că nu se vor întoarce la lucru până ce Ion Pop, directorul general al societăţii, nu va demisiona. 

Angajaţii sunt nemulţumiţi de noul program care a intrat în vigoare la data de 1 noiembrie, orar care prevede ca şoferii care efectuează curse în afara oraşului să nu mai fie plătiţi pentru timpii de aşteptare dintre curse.

Gabriel Ciceo, liderul de sindicat din cadrul Urbis SA, a declarat că a fost sistată activitatea în toate sectoarele de activitate, de la şoferi la mentenanţă. 

„Este vorba despre o grevă spontană. Toată lumea a sistat lucrul şi cere demisia domnului Pop. Au fost introduse, la un moment dat, programe fracţionate. Adică, ceva de genul, la ora 3:30 vine angajatul la lucru, stă patru ore, merge acasă, după care este chemat din nou la muncă. Însă, această problemă se rezolvase la un moment dat, acum iarăşi a revenit. Nu se plătesc orele lucrate sâmbăta şi duminica. Sunt angajaţi care lucrează trei sâmbete sau trei duminici pe lună”, a spus Ciceo.

Decizia a afectat zeci de băimăreni care au rămas în staţiile de autobuz. 

Directorul general al societăţii Urbis, Ion Pop, a arătat că va face declaraţii cu privire la protest după şedinţa care se desfăşoară la sediul societăţii. Angajaţii au mai protestat şi vineri, 1 noiembrie. Atunci, autobuzele nu au circulat timp de aproximativ jumătate de oră, după care angajaţii şi-au reluat programul de muncă deoarece nu au găsit o cale de dialog, managerii societăţii fiind în concediu. 

Citeşte şi

Lorena, studenta care a ales Danemarca: „În România nu este neobişnuit ca tinerii cu studii universitare să lucreze la McDonalds“

Cum a ajuns un şofer român de TIR să plătească în Italia despăgubiri de un milion de euro

Baia Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite