Tort imens făcut cadou noului episcop al Maramureşului. Cum arată „construcţia“ pe etaje decorată cu poze din marţipan şi o mitră în marime naturală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de credincioşi au participat duminică, 24 iunie, la un eveniment ecumenic care a avut loc la Mănăstirea Scărişoara Nouă din judeţul Satu Mare. Acolo a fost hirotonit noul episcop vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, Timotei Bel, cu titultura de Sătmăreanul. Masa care a urmat a fost „garnisită” cu un tort uriaş, acoperit cu fotografii ale înaltelor feţe bisericeşti.

Slujba a fost condusă de Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, împreună cu PS Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, PS Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, PS Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, PS Părinte Andrei, Episcopul Covasnei şi Harghitei, PS Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, PS Părinte Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei, PS Părinte Siluan, Episcopul ortodox român din Ungaria, PS Părinte Timotei, Episcopul ortodox român al Spaniei şi Portugaliei, PS Părinte Ilarion Făgărăşanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului; PS Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, PS Părinte Emilian Crişanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului şi aproximativ 200 de preoţi. După ce a fost citit documentul oficial de numire în noua funcţie, Timotei Bel a primit veşmântul de arhiereu.

Imagine indisponibilă
Imagine indisponibilă

La eveniment, au participat oficialităţi locale, ministrul Tineretului şi Sportului, Ioana Bran, deputaţi PSD, prefectul de Satu Mare, dar şi primarul Băii Mari, Cătălin Cherecheş şi câteva mii de enoriaşi.  

La finalul evenimentului a avut loc o masă pentru oficialităţi şi reprezentanţii Bisericii, unde „atracţia serii” a fost un tort uriaş, ornat cu fotografii ale feţelor bisericeşti, în imaginile care se văd apărând Prea Sfinţitul Iustin Sigheteanul, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului. Întâmplător, sâmbătă a fost ziua lui de naştere, acesta find născut pe 23 iunie 1961. Oficialii Bisericii n-au comentat oficial evenimentul, dar unii dintre participanţi spun că tortul a fost un cadou făcut episcopului de către un grup de enoriaşe.

Timotei Bel este doctor în teologie, el s-a născut în Rohia, judeţul Maramureş, iar în 2005 a fost hirotonit ieromonah. Din 2006 a fost exarh al mănăstirilor din Episcopia Maramureşului şi Sătmarului.


Participanţi la ceremonia de la Satu Mare

 

Imagine indisponibilă
Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite