Telegondola de la Borşa, un vis frumos şi-n 2015. Borşenii ar putea avea în schimb o şosea de centură

Telegondola de la Borşa, un vis frumos şi-n 2015. Borşenii ar putea avea în schimb o şosea de centură

Telegondola de la Borsa, vis frumos si in 2015 FOTO:Arhiva

Finalizarea investiţiei începute cu surle şi trâmbiţe pe vremea când Ministerul Turismului era condus de Elena Udrea, celebra telegondolă de la Borşa, rămâne încă un vis frumos şi în acest an. Primăria îşi pune speranţe în finalizarea investiţiei, însă până atunci mai sunt mulţi paşi de făcut.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cert este că actuala conducere a Primăriei Borşa are planuri mari pentru anul în curs, iar unul dintre ele se referă la realizarea unei centuri ocolitoare a oraşului. 

"Continuăm reabilitarea străzilor şi acoperirea cu covor asfaltic pentru a reduce cheltuielile cu întreţinerea drumurilor, avem finanţarea pentru Casa de Cultură prin Compania Naţională de Investiţii  în valoare de 670.000 de euro cu finalizare în 2016. 

Vorbim apoi despre finalizarea investiţiilor la şcoli, în aşa fel încât toţi copiii să îşi poată desfăşura activitatea de dimineaţă, să nu trebuiască să avem ore după-amiaza. Bineînţeles, proiectele de viitor pe care le avem şi anume şoseaua ocolitoare a oraşului, DN 18 care este o prioritate pentru noi şi rezolvarea situaţiei cu medicii de la Spitalul din Borşa. 

Investiţii în promovarea şi dezvoltarea turismului, iar situaţia telegondolei de la Borşa rămâne de văzut cum vor decurge lucrurile privind rezilierea contractului cu societatea Dunărea SA, aşa cum a stabilit Consiliul Local. 

Dunărea SA a intrat în insolvenţă, nu va mai avea forţa financiară pentru a finaliza investiţia şi atunci s-a luat decizia de reziliere a contractului şi încheierea unuia nou cu cei de la Dopplemayer pentru a finaliza investiţia înainte de a expira perioada de garanţie.  Vrem în 2015 să înlocuim mijloacele de transport în comun pe care le avem cu unele noi, ecologice, iluminat public autonom şi cu alimentare solară şi dezvoltarea domeniului schiabil în Pasul Prislop", a declarat, pentru Adevarul, primarul oraşului Borşa, Sorin Timiş. 

Citeşte si: Plăţi ilegale, echipamente inexistente şi lucrări cu dedicaţie pe pârtiile din Borşa

VIDEO Colţ de rai- Cascada Cailor: legenda din inima Munţilor Rodnei

citeste totul despre: