Tânăr din Baia Mare, arestat preventiv pentru droguri. Bărbatul riscă până la 12 ani de închisoare

Tânăr din Baia Mare, arestat preventiv pentru droguri. Bărbatul riscă până la 12 ani de închisoare

Bărbatul a fost arestat preventiv   Sursa foto: IPN

Un tânăr de 27 de ani din Baia Mare a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, cercetat pentru deţinere de droguri de mare risc şi trafic de droguri din categoria celor consderate de risc şi de mare risc. El ar putea primi o pedeapsă cu închisoarea de până la 12 ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tribunalul Maramureş a arătat, într-un comunicat pe care l-a transmis presei, că tânărul are antecendete penale, în 2017 fiind condamnat la şase luni pentru acelaşi gen de infracţiuni. „(...) Tribunalul Maramureş a dispus, la propunerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Maramureş, arestarea preventivă pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 31 ianuarie 2019, până la data de 1 martie 2019 inclusiv, a inculpatului M.A.G., în vârstă de 27 de ani, domiciliat în Baia Mare, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinere de droguri de risc şi mare risc pentru consum propriu şi trafic de droguri de risc şi de mare risc, fapte pedepsite cu închisoare între şase luni şi trei ani şi interzicerea unor drepturi, respectiv cu închisoare între cinci şi 12 ani şi interzicerea unor drepturi”, se arată în documentul remis presei.

De asemenea, se mai arată în acelaşi document, „inculpatul are antecedente penale, fiind condamnat definitiv în cursul anului 2017 pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de droguri de mare risc pentru consum propriu în formă continuată, la pedeapsa de şase luni închisoare, pedeapsă a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere pe un termen de trei ani.”

Potrivit aceleiaşi surse, bărbatul a dat de bănuit prin comportamentul său ciudat, după ce a fost nevoie de intervenţia poliţiştilor pentru aplanarea unui conflict spontan în care protagonist era chiar băimăreanul arestat, acum, preventiv. „Pentru a dispune arestarea preventivă, instanţa a reţinut că la data de 30.01.2019, organele de poliţie solicitate pentru soluţionarea unui conflict spontan intervenit între inculpat şi o altă persoană, finalizat cu sancţionarea contravenţională a acestuia, observând comportamentul dubios al inculpatului şi simţind în preajma maşinii conduse de acesta mirosul specific celui de cannabis, au procedat la verificarea interiorului maşinii şi au descoperit cantitatea de 120 grame cannabis şi de 20 grame de speed”, mai arată sursa citată. 

Băimăreanul a contestat hotărârea Tribunalului Maramureş, dosarul urmând a fi înaintat Curţii de Apel Cluj pentru soluţionarea căii de atac.

 
 
Mai puteţi citi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările