Tabere la mare pentru copiii din sistemul de protecţie

Tabere
la mare pentru copiii din sistemul de protecţie

40 de copii vor petrece vacanţa la mare    Sursa foto: delcampe.net

Mai multe tabere vor fi organizate pentru copiii aflaţi în sistemul de protecţie al statului. Copiii asistaţi vor merge la mare, în diferite staţiuni din ţară, dar ş în Italia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Copiii asistaţi din Maramureş vor petrece vacanţa la mare, în diferite staţiuni, sau în Italia, excursii ce sunt organizate prin Direcţia Judeţeană de Sport, sau prin anumite organizaţii care. „Vor avea loc tabere, excursii, vizite la diferite obiective istorice şi culturale şi alte activităţi care asigură copiilor aflaţi în sistemul de protecţie participarea şi implicarea la viaţa socială a comunităţii şi care contribuie la dezvoltarea lor fizică, cognitivă, socială şi emoţională”, arată Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Maramureş. Astfel, 20 de tineri vor petrece la Sângeorz Băi, în cadrul uui proiect pentru tineret „Pregătiţi petnru viaţă”, 40 vor merge în staţiunea 2 Mai, iar alţi 12 la Constanţa. De asemenea 16 copii vor peterce un sejur în Italia, în localitatea Menaggio.

Pe lângă programul de tabără, copiii şi tinerii din sistemul de protecţie din Maramureş vor avea parte de distracţie şi aventură în locurile de agrement şi ştrandurile din zonă, jocuri tematice şi vor fi implicaţi în diverse activităţi recreativ-educative. „Scopul principal al unor astfel de programe este să le îmbogăţească bagajul de cunoştinţe, să le dezvolte acestora personalitatea, gradul de responsabilitate faţă de mediul înconjurător, dar şi abilităţile de relaţionare şi socializare. Mulţumim Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Maramureş, dar şi organizaţiilor neguvernamentale care sunt în fiecare an alături de noi şi de copiii din sistemul de protecţie specială şi le dorim tuturor copiilor o vacanţă cât mai plăcută”, arată reprezentanţii DGASPC Maramureş.

 
 
 
Mai puteţi citi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: