Rezultate dezastruoase la simulare. Cele mai ilare răspunsuri date de elevi la Limba şi literatura Română

Rezultate dezastruoase la simulare. Cele mai ilare răspunsuri date de elevi la Limba şi literatura Română

Rezultatele simulării vor fi afişate în luna martie Foto: Arhivă

Un an dificil îi aşteaptă pe viitorii candidaţi pentru Evaluarea Naţională. Dacă ar fi să ne luăm după rezultatele simulării s-ar putea ca acest an să fie unul dintre cele mai dezastruoase şi asta după ce o parte dintre elevi au dat nişte răspunsuri cel puţin ilare. Subiectul la Limba şi Literatura Română a cuprins şi un text despre Maramureş, iar o parte dintre răspunsuri vor face deliciul profesorilor evaluatori.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Pe baza acestui text „Maramureşul este un ţinut de legendă situat în nordul României şi în centrul Europei. Denumit şi Ţara Lemnului, Maramureşul este un loc unde tradiţiile şi obiceiurile parcă stau în loc de peste 2000 de ani. [...] Omul este, de asemenea, un element important în Maramureş. Este înţelept, caracterizat prin creativitate, simţ artistic, hotărâre şi curaj, un om de onoare şi fără frică. El a creat în acest spaţiu un loc unic cu o lege proprie nescrisă, o arhitectură aparte a spaţiului în care trăieşte, un port popular şi un folclor autentic. Inspiraţia izvorăşte din activităţile milenare ce privesc muncile câmpului, munca în pădure şi creşterea animalelor.  Călătorul ce vizitează prima oară această zonă rămâne surprins să descopere oameni originali, care şi astăzi folosesc în activităţile lor multe din mijloacele şi uneltele folosite de strămoşii lor. Elementul care completează imaginea Maramureşului este relieful încântător, variat ca morfologie şi complex prin alcătuire. Personalitatea reliefului este data de o zona montana importanta prin altitudini ce depasesc 2000 metri, dealuri, podisuri si piemonturi si, in cele din urma, zone joase, depresiuni, lunci si campie. Deliciul locurilor este dat de peisaje unice presarate cu capite si clai de fan, cu paduri de foioase frumos pastelate toamna, cu panorame surprinzatoare si ierni geroase cu zapada ce creioneaza imagini desprinse parca din cartile de povesti“, tinerii învăţăcei au avut de răspuns la mai multe cerinţe, însă acesta a pus mari probleme chiar şi elevilor din judeţul nostru. 
 
În opinia unui elev,zonă geografică descrisă este Maramureşul, adică ţinutul dintre Prut şi Nistru, unde se afla şi oraşul Chişinău”, iar un altul a spus că „trăsăturile locuitorilor din Maramureş sunt meşterimea şi şmecheria. Adică sunt secretoşi cu ce fac în ateliere, să nu facă şi restul că ei că n-ar mai avea ce să vândă la turişti”. Mai mult, corectarea lucrărilor a fost deja încheiată, iar o parte din evaluatori au arătat că numărul elevilor care au obţinut note între 1 şi 2 este mai mare decât al celor care au luat note între 9 şi 10.

Din fericire pentru şcolari, aceste note nu vor trecute nici măcar în catalog, dar oferă o bună imagine asupra rezultatelor din vară. 

Citeşte şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările