Secretul genelor perfecte. Ce nu trebuie să facem în primele 48 de ore după „operaţie“ pentru ca extensiile să reziste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Extensiile de gene sunt sensibile    Sursa foto: Facebook/Extensii de gene by Anca R.
Extensiile de gene sunt sensibile    Sursa foto: Facebook/Extensii de gene by Anca R.

Extensiile de gene sau „genele false” au devenit un „must have” pentru orice domnişoară sau doamnă care se respectă. Se găsesc în comerţ în orice magazin sau raion de profil la preţuri accesibile.

Anca Romaneţ, tehnician de extensii de gene, are un set de reguli pentru ca extensiile de gene să reziste şi să nu creeze nemulţumiri celor care le poartă. Prima regulă se referă la primele 48 de ore, când genele nu se udă cu apă, nu se merge la saună sau sau solar şi se evită să se stea în abur. Nu se aplică fard pe pleoapă şi nu se foloseşte eyeliner, scrie ea.

Nu se folosesc demachiante pe bază de ulei, regulă care este valabilă pe întreaga perioadă a purtării genelor fir cu fir, deoarece uleiul dizolvă adezivul”, completează ea. De asemenea, spune că trebui să se evite atingerea lor cu mâna şi nu se periază.

Şi în timpul somnului se pot produce mici „accidente” care ar putea deteriora extensiile de gene. Dormitul pe o parte sau cu faţa pe pernă sunt doar câteva exemple. Dacă pe pleoapă se adună sebum, acesta va fi îndepărtat cu o loţiune tonică, mai spune Anca Romaneţ. „Spălaţi ochii seara cu apă, dar nu în primele 48 de ore”, mai spune ea, adresându-se doamnelor cu tenul gras, care au ales să poarte extensii de gene. 

De asemenea, ea mai spune că machiajul în exces, fardurile cremoase sau tuşul de pleoape duc la deteriorarea extensiilor de gene. „Vă recomandăm să folosiţi doar farduri uscate sau pudră”, mai spune ea. Pentru îndepărtarea machiajului, recomandarea specialistei este de a folosi doar apa micelară sau demachiantul pentru ochi pe bază de apă.

Dacă sunt umede, genele nu se periază, ci se tamponează uşor pentru a se îndepărta apa. Se vor peria doar când sunt uscate şi nu în mod excesiv. „Nu se freacă, nu se trage de gene, nu se smulg”, completează ea.

Chiar şi întreţinerea tenului se adaptează atunci când se folosesc extensiile de gene. Aplicarea cremei de ochi se va face evitândzona din apropierea genelor, mai arată Anca Romaneţ. Ea mai atrage atenţia că acest serviciu nu se recomandă persoanelor care suferă de conjunctivită, boli infecţioase, transmisibile, sau persoanelor care au suferit diferite intervenţii chirurgicale, tratamente speciale ale ochilor în ultimele şase luni.

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite