Rugby. România joacă mâine meciul de baraj cu Portugalia

Rugby. România joacă mâine meciul de baraj cu Portugalia

Echipa naţională de rugby a României se pregăteşte pentru meciul cu Portugalia, ce va avea loc mâine, pe Arena Zimbrilor din Baia Mare. Echipa învingătoare va evolua în ediţia 2018-2019 a Rugby Europe Championship.

Ştiri pe aceeaşi temă

Naţionala de rugby a României va disputa pe 10 noiembrie 2018, un meci de baraj pentru menţinerea în Rugby Europe Championship 2019, în care va întâlni Portugalia. Partida va avea loc la Baia Mare, pe Arena Zimbrilor, de la ora 14.00 şi va fi transmisă în direct.

În cadrul unei conferinţe de presă la care au particiat antrenorul Portugaliei, Martim Aguiar şi căpitanul Salvador Santos, antrenorul României, Thomas Lievremont, căpitanul Mihai Macovei şi preşedintele Federatiei Române de Rugby, Alin Petrache, aceştia au declarat. „Suntem conştienţi de perioada mai dificilă din ultimele luni, însă ziua de mâine este despre altceva, despre construcţia unui nou grup, despre atingerea unui nou obiectiv. Trebuie să menţinem România în acelaşi esalon, trebuie să lăsăm ceva în urmă pentru viitorul rugbyului românesc”, a spus Mihai Macovei, căpitanul României.

Thomas Lievremont, antrenorul Romaniei,  arătat că „este dificil să începi un nou ciclu cu un meci de baraj. Portughezii sunt tineri, trebuie să rămânem vigilenţi în privinţa lor, concentraţi pe meci, pentru a-l câştiga. Avem o combinaţie de jucători experimentaţi şi jucători noi, am încredere că primii îi vor ajuta pe cei noi, astfel încât să câştigăm împreună. Trebuie să începem ceva nou, avem nevoie de entuziasmul lor, dar şi să găsim un echilibru între experienţă şi entuziasm”.

Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby, a arătat că acest meci este de o importanţă majoră pentru România. „Reîntâlnim Portugalia, sunt o echipă puternică, pricepută la rugby 7, rapidă, vioaie. Baia Mare este un oraş pilon, echipa de rugby de aici, CSM Ştiinţa Baia Mare se bate la titlu în fiecare an, meritau să organizeze împreună cu noi un astfel de meci”, a declarat Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby.

„Maine ne vom confrunta cu o echipă experimentată, pe care am studiat-o îndeaproape şi căreia vom încerca să îi facem faţă cu toate resursele noastre. Suntem o echipă tânără, dornică să joace şi sperăm că mâine să demonstrăm ce putem”, a declarat Salvador Santos, căpitanul Portugaliei. Ne bucurăm să putem întâlni echipe bune, cum este reprezentativa României. Pentru noi, acest meci este în acelaşi timp şi o oportunitate, şi o provocare. Ne dorim ca jucătorii noştri să vadă standardul căruia trebuie să îi facă faţă, să vadă ce se va cere de la ei, pentru ce trebuie să muncească. România are multe avantaje, este o echipă puternică, evoluează acasă, însă noi ne vom juca sansa noastră”, a declarat Martim Aguiar antrenorul Portugaliei.

România a fost descalificată la Cupa Mondială ce va avea loc în Japonia, în 2019, şi  fost penaizată cu 25 de puncte după ce a folosit un jucător neeligibil în partidele de calificare. Urmare acestui fapt, Stejarii sunt pe ultimul loc al clasamentului Rugby Europe Championship 2018. Astfel, România trebuie să joace barajul cu Portugalia, care a câştigat Rugby Europe Trophy 2018, al treilea eşalon valoric, învingatoarea urmând să evolueze în ediţia 2018-2019 a Rugby Europe Championship.

 
 
Mai puteţi citi:
citeste totul despre: