Românul care vrea să intre în Cartea Recordurilor pentru tatuajele sale

Românul care vrea să
intre în Cartea Recordurilor pentru tatuajele sale

Christian Moraru    Foto: Arhiva personală Christian Moraru

Un tânăr din Baia Mare a declarat război prejudecăţilor despre tautaje. El vrea să parcurgă 3.000 de kilometri pe jos sau cu autostopul, într-un tur al României, iar în fiecare oraş în care va poposi va merge la un salon de tatuaje pentru încă un desen pe piele. El vrea să intre în Cartea recordurilor cu acest proiect.

Ştiri pe aceeaşi temă

Băimăreanul Christian Moraru s-a stabilit la Bucureşti de câteva luni, unde a lucrat la o firmă. Ultima zi a lunii va fi, însă, şi ultima lui zi petrecută la birou, de unde a demisionat special pentru acest proiect, pe care îl iniţiază, alături de o prietenă. Astfel, amândoi vor lucra la realizarea unui film documentar, pe cont propriu. Motivul care l-a îndemnat să ia o asemenea decizie ţine de experienţele pe care le-a trăit din cauza tatuajelor.

„Am crezut că doar în Baia Mare m-aş putea lovi de prejudecăţi, dar şi aici, la Bucureşti, mi s-a întâmplat să fiu oprit pe stradă să mă întrebe oamenii de ce m-am tatuat. Vreau să ajung cel mai tatuat român şi să pornesc o mişcare amplă pentru a schimba imaginea persoanelor tatuate. Şi atunci am zis să facem un film documentar care se va numit «Inked Romania»”, spune el. Astfel, pe 30 aprilie, va porni de la Bucureşti spre Vama Veche, unde va petrece 1 Mai. „În ultima zi de job, de la birou plec direct la Vama Veche. Acolo, cu o amică a mea care se numeşte Eliza, ea se va ocupa de filmări şi interviuri, vom străbate undeva la 3.000 de kilometri prin ţară şi ne vom opri la anumiţi tatuatori care ne vor şi găzdui şi mă vor tatua, pentru ca într-un final să ajungem la Baia Mare, unde vom avea un party, cu foc de tabără, muzică live, la casa mea de la Băiţa”, mai spune el.

Traseul va fi Vama Veche, Constanţa, Delta Dunării, Bacău, Oneşti, Braşov, Sibiu, Timişoara, Cluj, Baia Mare, Sighişoara, Bucureşti.

El spune că deja a luat legătura cu aceşti tatuatori, care îl aşteaptă. „Fiecare are o mică poveste, va fi intervievat şi totodată am aplicat şi pentru Cartea Recordurilor, pentru că voi avea undeva la 15 tatuaje, făcute în mai puţin de trei săptămâni, ceea ce pentru corp este o solicitare maximă, atât pentru fizic, cât şi pentru psihic. Mai ales că mergem pe jos sau cu autostopul”, a mai precizat el.

Nu au o echipă de filmare, totul va fi filmat cu body-cam. De asemenea, nu este nici medic, pentru eventuale situaţii de risc. Maramureşeanul spune că îşi asumă, însă, acest risc, pentru că îşi doreşte să contribuie la schimbarea prejudecăţilor în ceea ce priveşte persoanele cu tatuaje. „Am avut destule situaţii în care m-am lovit de prejudecăţi. Dar dacă vin spre tine pe stradă şi mă vezi plin de tatuaje nu înseamnă că o să scot cuţitul sau pistolul. Asta poate să facă şi o persoană fără tatuaje. Nu suntem infractori. Sigur că şi printre cei tatuaţi există oameni buni şi oameni răi, dar şi invers, însă nu tatuajul face diferenţa. E incorect să fim marginalizaţi doar în baza unor filme cu infractori pe care le văd unii”, a mai spus el.

Christian Moraru a fost în atenţia publicului după ce şi-a făcut publică povestea de viaţă impresionantă trăită în Germania, unde a trecut prin experienţa dependenţei de droguri. De asemenea, a participat la emisiunea „Chefi la cuţite” şi a avut un rol secundar într-un film românesc. Recent, el a fost invitat într-o emisiune să împărtăşească din experienţa lui, în contextul decesului cauzat de consumul de droguri al unui tânăr.

 
Mai puteţi citi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările