Revoltă în rândul pescarilor. Râul Someş a fost populat de AJVPS Maramureş cu o specie de peşti dăunătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pescarii se revolă după ce râul Someş a fost populat de AJVPS Maramureş cu o specie de peşti dunătoare
Pescarii se revolă după ce râul Someş a fost populat de AJVPS Maramureş cu o specie de peşti dunătoare

AJPVS Maramureş a populat recent râul Someş cu somn pitic, o specie de peşti care este considerată a fi dăunătoare. Pescarii au reacţionat imediat şi şi-au manifestat nemulţumirea

Recent, râul Someş a fost populat de către reprezentanţii Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Maramureş (AJVPS) cu somn pitic, o specie de peşte invaziv, cunoscut ca fiind dăunător pentru fauna acvatică, din cauza faptului că acesta se hrăneşte cu icrele sau puietul altor peşti.

Imaginile au fost făcute publice chiar pe pagina de Facebook a asociaţiei, iscându-se o mare revoltă în rândul pescarilor. Cum aceştia au început să îşi manifeste nemulţumirile chiar în mediul online, în scurt timp pagina asociaţiei a fost ştearsă, rămânând valabil un alt cont, privat. 

Pentru cele întâmplate pescarii cer demiterea din funcţii ale celor care sunt responsabili pentru acţiune, în timp ce alţii îşi pun semne de întrebare în ceea ce priveşte taxa de pescuit, ameninţând că vor renunţa să o plătească. 

„Mai bine am pune mână de la mână şi i-am da în judecată ,cu banii scoşi să populăm cu specii care pot micşora înmulţirea lor!”, este de părere unul dintre pescari.

Deocamdată, AJVPS Maramureş nu a comentat situaţia criticată de  pescari.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Jiul a fost populat cu o specie de peşte care a dispărut din apele râului în urmă cu o jumătate de secol

Balta cu peşti uriaşi: locul în care ai fir întins la pescuit şi relaxare

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite