Reţea internaţională de trafic de droguri, destructurată la Baia Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Droguri găsite la percheziţiile domiciliare din Baia Mare. FOTO: Arhivă
Droguri găsite la percheziţiile domiciliare din Baia Mare. FOTO: Arhivă

Doi tineri din Baia Mare au fost reţinuţi pentru 24 de ore în urma unei anchete a procuroriilor DIICOT. Aceştia sunt acuzaţi de deţinere de droguri de risc şi mare risc pentru consum propriu, introducere în ţară de droguri de risc şi trafic de droguri de risc în formă continuată.

Peste 2,5 kilograme de cannabis, 51 de grame de cocaină, aproape 7 grame MDMA, 7 dispozitive de mărunţire şi consum al drogurilor, bani, 3 arme neletale şi cartuşe au fost ridicate miercuri, 6 martie, de poliţişti, în urma a cinci percheziţii domiciliare efectuate pe raza municipiului Baia Mare. Potrivit procuroriilor de la DIICOT, un băimărean a introdus în România, din Spania, cantităţi importante de droguri de risc (Cannabis) şi mare risc (cocaină, MDMA, LSD, comprimate ecstasy.), pe care ulterior le-a comercializat pe raza municipiului Baia Mare. Acesta se ocupa direct de cumpărarea şi mai apoi transportul drogurilor în România, prin intermediul diferitelor firme de transport care efectuează curse pe relaţia România-Spania. 

„În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că o parte din transporturi au fost efectuate cu autoutilitara acestuia, drogurile fiind ascunse în locuri special amenajate. De asemenea, s-a reţinut faptul că suspectul administreaza o societate de transport marfă, deţinând mai multe camioane cu care presteaza servicii de transport şi un autovehicul cu care de asemenea efectuează transport de marfuri şi care are locuri special amenajate pentru transportul cannabisului”, se arată într-un comunicat de presă emis de reprezentanţii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. 

Potrivit anchetatorilor, după ce drogurile ajungeau în România, acestea erau depozitate în diferite imobile din Baia Mare, închiriate de către suspect sau de alte persoane apropiate acestuia, imobile folosite exclusiv pentru depozitarea drogurilor. Toţi cei implicaţi în vânzarea drogurilor deţineau chei de acces în imobilele respective, fiecare mergând să şi îşi ia cantitate de droguri dorită şi lăsând în loc sumele de bani cu care s-au înţeles cu suspectul preţul fiind diferit, în funcţie de cantitatea vândută, fiind cuprins între 20-30 lei pentru un gram.

Citeşte şi

Captură de 84 de kilograme de heroină la Sighetu Marmaţiei. Doi olandezi, reţinuţi

Evadare ca-n filme la Jilava: cum a scăpat un deţinut periculos de gloanţele paznicilor, de câinii de pază şi de Poliţie

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite