Regionalizare: Preşedintele Camerei Deputaţilor afirmă că Maramureşul va fi alipit la Cluj

Regionalizare: Preşedintele Camerei Deputaţilor afirmă că Maramureşul va fi alipit la Cluj

Valeriu Zgonea a spus că Maramureşul va face parte din regiunea cu epicentrul la Cluj

Pentru prima dată de când se vorbeşte de regionalizarea României, un personaj important de la cârmă ţării afirmă oficial că Maramureşul va fi alipit la Cluj. Aflat în Maramureş, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a spus în cadrul unei vizite în Maramureş că judeţul nostru nu va fi regiune de sine stătătoare şi că va fi integrat în regiunea cu epicentrul la Cluj.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Prezent în Maramureş, unde-şi va petrece şi sărbătorile Pascale, Valeriu Zgonea a participat la o conferinţă de presă în cadrul căreia s-a vorbit pentru prima dată soarta Maramureşului. „Judeţul Maramureş este recunoscut pentru frumuseţile naturale deosebite şi tradiţiile păstrate, o zonă cu potenţial turistic extraordinar şi oameni deosebiţi. Am venit în echipă aici şi vom face lobby pentru ca Maramureşul să beneficieze în perioada 2014-2020 de fondurile necesare pentru infrastructură. Din păcate, nimeni nu a cuantificat şi nu a spus câţi bani produce un judeţ pentru bugetul de stat şi ce fonduri se întorc înapoi.Trebuie să vedem dacă echilibrul este corect şi dacă modul în care se distribuie aceste resurse financiare este pus în balanţă. De aici a pornit şi ideea cu regionalizarea. La dumneavoastră este puţin mai complicat pentru că epicentrul este la Cluj, iar la Cluj s-au făcut investiţii mai mari decât fondurile care au mers la bugetul de stat“, a explicat preşedintele Camerei Deputaţilor.
 
Zgonea a venit în Maramureş alături de familia sa, cu care îşi va petrece sărbătorile Pascale. Vizita preşedintelui Camerei Deputaţilor se va încheia pe data de 6 mai, dar până atunci mai are în plan să viziteze mai multe obiective turistice precum Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei de la Sighetu Marmaţiei, Cimitirul Vesel de la Săpânţa sau Valea Vaserului.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările