PS Iustin Sigheteanul: „Noi, Biserica, nu facem politică partinică”

PS Iustin Sigheteanul: „Noi, Biserica, nu facem politică partinică”

Dragnea si Iustin Sigheteanul FOTO:Rares Moise/Adevarul

Biserica Ortodoxă nu face politică de niciun fel. Este afirmaţia făcută de către Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin Sigheteanul de la Episcopia Maramureşului şi Sătmarului la întâlnirea pe care acesta a avut-o cu credincioşii de la Mănăstirea Rohia de Sfânta Maria.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cuvintele au fost rostite de către reprezentantul Bisericii Ortodoxe Române după ce a mulţumit actualului guvern pentru banii alocaţi pentru Catedrala Episcopală “Sfânta Treime”, respectiv pentru Centrul cultural Steinhardt.

“Vreau să îi mulţumesc lui Liviu Dragnea că a venit în Maramureş. Pentru că am primit un ajutor substanţial şi la Catedrală Episcopală, dar şi la Rohia. 

Nu spunem sume, nu are importanţă, dar a fost un ajutor substanţial pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Episcopală şi la continuarea lucrărilor la Centrul Cultural Steinhardt.

Le dorim mult succes şi ajutor de la Dumnezeu. Suntem la sfârştiul unei epoci şi poate începutul unei alteia. Noi, Biserica, nu facem politică partinică, dar nu înseamnă că nu ne interesează viitorul ţării. 

Ne rugăm lui Dumnezeu să ne dea lumină, românilor frumoşi şi adevăraţi care dioresc binele ţării ca să aleagă pentru identitatea naţională, pentru apărarea bisericii, pentru apărarea neamului, pentru demnitatea noastră naţională şi pentru ceea ce este de folos pentru poporul român. 

Şi împreună, conducătorii bisericeşti şi conducătorii lumeşti, să purtăm povara slujind demnitatea, orânduirea şi prosperitatea, bunăstarea cestui popor şi, de ce nu, revenirea lui în matca firească. 

Că acum pribegia aceasta a trei milioane de români este o stare de umilinţă. Că sunt plecaţi trei milioane de români afară. Şi eu cred că peste câţiva ani vor reveni”, a ţinut să arate în predica sa PS Iustin Sigheteanul. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: