Prelevare de organe la Spitalul Judeţean din Baia Mare. Cinci bolnavi se vor bucura de o nouă şansă la viaţă

Prelevare de organe la Spitalul Judeţean din Baia Mare. Cinci bolnavi se vor bucura de o nouă şansă la viaţă

Prelevare de organe. FOTO: Arhivă

În ziua Ajunului de Crăciun, o familie din Baia Mare a acceptat să dăruiască viaţă celor aflaţi în suferinţă. În acest sens, şi-a dat acordul pentru ca organele unui bărbat în vârstă de 67 de ani să fie prelevate. Datorită gestului făcut, alţi cinci oameni se pot bucura de o viaţă normală.

Ştiri pe aceeaşi temă


Bărbatul în vârstă de 67 de ani a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare şi a intrat în moarte cerebrală. Odată constatată starea acestuia, familia şi-a dat acordul pentru prelevare. Echipele de prelevare din ţară au prelevat cei doi rinichi, ficatul şi corneea.
 
„Transmitem sincere condoleanţe familiei donatorului şi ne înclinăm cu profund respect în faţa deciziei pe care a avut puterea să o ia în aceste momente dificile. Mulţumim echipei de coordonare a spitalului din Baia Mare, condusă de dr. Andrei Mureşan, care a avut emoţionanta misiune de a fi alături de rudele îndurerate. De asemenea, apreciem efortul întregii echipe medicale şi conducerii Spitalul Judetean de Urgenta <<Dr Constantin Opris>> Baia Mare pentru implicarea deosebită şi susţinerea Programului Naţional de Transplant”, au arătat reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Transplant.
 
Ficatul urmează să fie transplantat unui pacient de la Institutul Clinic Fundeni, iar rinichii vor fi transplantaţi de medicii de la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj. De asemenea, corneea se va transplanta la Spitalul Militar Central Bucureşti.
 
Citeşte şi
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: