Poliţist acuzat că a falsificat probele unui accident mortal în favoarea unei rude. Ce altă acuzaţie gravă i-a fost adusă

Poliţist acuzat că a falsificat probele unui accident mortal în favoarea unei rude. Ce altă acuzaţie gravă i-a fost adusă

FOTO Arhivă Adevărul

Un poliţist maramureşean este acuzat că ar fi intervenit în afara orelor de serviciu la locul unui accident mortal pentru a falsifica probe şi a o ajuta astfel pe cumnata sa.

Agentul Moldovan Cristian, din cadrul Biroul rutier al Poliţiei Sighet, a fost acuzat de mai mulţi oameni din comuna Bârsana că ar fi intervenit în afara orelor de serviciu la locul unui accident mortal falsificând probe pentru a o scoate pe conducătoarea auto nevinovată.
 
Potriivit publicaţiei Sighet247, accidentul a avut loc în jurul orei 11:45 pe DJ 185, dinspre Bârsana spre satul Văleni. Un autoturism condus de o femeie a accidentat un motociclist, după ce conducătoarea auto ar fi virat la stânga cu intenţia de a intra în curtea unui imobil, unde locuia. Potrivit sursei citate, în comunicatul Poliţiei se specifică faptul că aceasta a semnalizat corespunzător intenţia de a vira la stânga, fapt contrazis de către câţiva localnici, martori la accident. 
 
„Poliţiştii care au intervenit la accidentul mortal produs azi pe D.J.185, pe raza localităţii Bârsana, au constatat următoarele: un autoturism, condus de o femeie din localitate, care a semnalizat regulamentar intenţia de a intra în curtea imobilului, a intrat în coliziune cu o motocicletă, al cărei conducător s-a angajat în depăşire neregulamentară. În  urma impactului, persoana de pe motocicletă, un tânăr de 25 de ani, din judetul Iaşi, a decedat. Verificările efectuate au stabilit că acesta nu deţinea permis de conducere şi  că  în  momentul producerii accidentului nu purta cască de protecţie. Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările”, au informat reprezentanţii Poliţiei Maramureş.
 
 

Localnicii contrazic varianta oficială

 
 
Motociclistul accidentat, care nu deţinea permis de conducere şi nici nu purta cască, a fost proiectat peste maşină şi a căzut într-un şanţ. O oră mai târziu, acesta a decedat, din cauza leziunilor suferite.
 
Mai mulţi localnici din Bârsana susţin că şoferiţa, R. Maria, l-a sunat imediat pe cumnatul său, agentul Moldovan Cristian. Acesta ar ajuns la faţa locului în mai puţin de cinci minute de la producerea accidentului. Mai mult, oamenii spun că unul dintre martorii la acest eveniment ar fi fost luat deoparte de poliţist, iar după discuţia avută şi-ar fi schimbat declaraţia, afirmând că ar fi văzut că, de fapt, autoturismul a semnalizat intenţia de a schimba direcţia de mers. Nu în ultimul rând, oamenii îl acuză pe agentul Moldovan că ar fi încercat să şteargă urmele de frânare ale motocicletei de pe asfalt cu o bucată de bloc de tip BCA, care imprimă urme albe precum creta.
 
Oamenii sunt revoltaţi şi spun că în cele aproximativ 35 de minute scurse de la producerea accidentului şi până la sosirea ambulanţei, nici agentul de poliţie Moldovan şi nici conducătoarea auto nu au acordat niciun fel de îngrijiri victimei, mai scrie Sighet247.
 
„Când i-am spus că nu face bine ce face şi că mai bine s-ar îngriji de victimă, poliţistul Moldovan ne-a ameninţat că rămânem cu toţii fără permis. Dar cum să nu zic nimic când vedem că tânărul zăcea în şanţ şi el (poliţistul - n.r.) se preocupa cum să o scoată nevinovată pe cumnată-sa (conducătoarea auto - n.r.). Nu va fi dreptate în veci în ţara asta!”, a declarat un martor, conform sursei citate. 
 
Abia la aproximativ trei ore de la producerea accidentului şi după decesul victimei, la faţa locului ar fi ajuns şi o echipă de anchetă, formată dintr-un poliţist rutier din Sighet şi laboratorul criminalistic aparţinând Poliţiei Sighet pentru a derula cercetările la faţa locului.
 
Reprezentanţii Poliţiei Maramureş nu au comentat aceste informaţii, dar au precizat că a fost dispusă efectuarea cu celeritate a unor verificări punctuale privind modul de gestionare a intervenţiei poliţiştilor la accidentul din Bârsana.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: