Poliţia îi caută, încă, pe cei trei braconieri din Pietrosul Rodnei

Poliţia îi caută, încă, pe cei trei braconieri din Pietrosul
Rodnei

Cei trei braconieri au împuşcat o capră neagră chiar în faţa turişilor   Sursa foto: danpavaloiu.ro

Poliţiştii maramureşeni au început cercetările imediat după ce au fost publicate fotografiile în care apăreau cei trei bărbaţi care au împuşcat o capră neagră în Parcul Naţional Pietrosul Rodnei. Până la această oră nu sunt identificaţi autorii, însă continuă cercetările.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Eplozibil şi Substanţe Periculoase s-au autosesizat imediat ce au fost făcute publice imaginile cu cei trei bărbaţi care au braconat o capră neagră, animal protejat prin lege. Astfel, ei au deschis un dosar de cercetae penală şi încearcă să dea de urma infractorilor. Până la această oră nu sunt identificaţi autorii, însă oamenii legii continuă cercetările. ”Colegii  de la Serviciul Arme, Explozibil şi Substanţe Periculoase s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracţiunii de braconaj cinegetic. La data de 19 iunie, persoane necunoscute, în timp ce se aflau în zona Iezer din masivul Pietrosul au braconat o capră neagră, specie de interes cinegetic. Poliţiştii au întocmit dosar penal şi fac cercetări pentru identificarea autorilor şi probarea activităţilor infracţionale”, a precizat Dumitriţa rus, purtătoru de cuvât al IPJ Maramureş. Ea a mai arătat că cercetarea se efectuează sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeul de Sus.

Vă reamintim, luna trecută au fost publicate pe reţeaua de socializare Facebook mai multe imagini în care apăreau trei bărbaţi ce duceau o capră neagră. Aceştia au împuşcat animalul în zona Iezer a Parcului Naţional Pietrosul Rodnei, chiar în faţa unui grup de turişti. Aceştia au reuşit să facă câteva fotografii pe care le-au făcut publice, de asemenea, au scris pe aceeaşi reţea de socialiare că au fost martori la vânătoarea ilegală şi chiar au fost avertizaţi să nu spună nimic şi mai ales să nu facă fotografii.

În aceeaşi perioadă, poliţiştii maramureşeni efectuat trei percheziţii domiciliare la persoane din Borşa, bănuite de comiterea de infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor şi protecţiei fondului cinegetic. În urma controalelor au fost confiscate 15 trofee, 29 de obiecte pirotehnice şi o capcană metalică neautorizată.

Capra neagră este animal ocrotit prin lege şi poate fi vânat doar în perioada 1 septembrie - 15 decembrie, însă exemplarele de trofeu se pot vâna doar din 15 octombrie. Între 15 septembrie şi 15 octombrie este permisă vânarea doar a exemplarelor de selecţie. Capra neagră se poate vâna legal doar cu armă cu ţevi ghintuite, având calibrul minim al proiectilului 5,6 mm, lungimea tubului 50 mm, iar greutatea proiectilului de 4,08 g.

 
Mai puteţi citi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările