Plantele-minune pentru memorie. De ce e bine să ne spălăm pe cap cu apă în care am fiert cimbru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Memoria poate fi îmbunătăţită   FOTO: Shutterstock
Memoria poate fi îmbunătăţită   FOTO: Shutterstock

Suprasolicitarea nervoasă, stresul, presiunea timpului prea scurt, toate acestea sunt factori care contribuie la pierderile de memorie, mai grave sau mai puţin grave. Există, însă, şi remedii, unele chiar la îndemână. Plante din care să facem ceai, exerciţii sau chiar soluţii de spălat pe cap, sunt doar câteva dintre ele.

Produsele apicole sunt şi au fost întotdeauna renumite pentru efectul pe care îl au asupra memoriei. O combinaţie de nucă cu miere asigură şi obligeană o îmbunătăţire vizibilă a memoriei spune nutriţionista Lena Coteţ, specialistă în tratamente naturiste. Reţeta, spune ea, este simplă, ”nucile zdrobite se pun în borcan, iar pest ele se toarnă mierea, până la umplere şi 50 de grame de pulbere de obligeană. Este o formulă foarte bună pentru memorie. Apoi se lasă şapte zile la macerat, amestecând zilnic conţinutul. Se consumă după fiecare masă, de trei ori pe zi, câte o linguriţă”, spune ea. Şi polenul crud este de ajutor la îmbunătăţirea memoriei, de altfel, spune ea, ”tot ce face albina este de folos”.

De asemenea, există o serie de plante care ajută la îmbunătăţirea memoriei. ”Bulbii de leurdă, în mâncare, dă rezultate excelente pentru îmbunătăţirea memoriei, sau rădăcina de obligeană, mestecată pe post de gumă toată ziua, ajută la îmbunătăţirea memoriei, dar şi florile de rozmarin. 15 grame de flori opărite cu 50 de mililitri de apă fiartă, se lasă la infuzat 10 minute”, mai arată specialista.

Spărarea pe cap cu soluţia potrivită, poate îmbunătţi memoria

O soluţie surprinzătoare a mai arătat nutriţionista, vorbind despr spălarea pe cap. ”Splarea pe cap cu apă în care am fiert cimbru şi o linugră de oţet ajută la memorie, pe lângă că face părul frumos. De fapt, acţionează indirect, ajutând la circulaţia sângelui, care desigur ca iriga şi creierul şi va duce la îmbunătăţirea performanţelor memoriei”, explică ea procesul.

Ceaiul de roiniţă, arnică şi păpădie este o combinaţie ce poate fi de mare ajutor în problemele de memorie, mai arată ea, dar şi cătina, care este foarte apreciată.

Nutriţionista spune, însă, că oxigenarea creierului şi curţarea sângelui sunt factori foarte importanţi pentru o bună ţinere de minte, iar  mişcarea este una din cele mai importante elemente. Dar pe lângă asta, mai arată ea, foarte ultilă este pulberea de grâu, de orz, de ovăz şi lucernă, sau pulberi de spirulină, chlorella, zeolit şi miere de salcâm. ”Acestea curăţă sângele şi indirect, ajută şi la îmbunătăţirea memoriei”, spune ea.

Spondiloza cervicală poate crea probleme de memorie

Lena Coteţ mai spune că o cauză pentru problemele de memorie este spondiloza cervicală, iar pentru reducerea efectelor acestei afecţuni (printre care şi proasta irigare a creierului care duce la pierderi de memorie), ea recomandă unele exerciţii foarte simple, cu ajutorul unui fular. ”Punem fularul pe creştet şi tragem de capete în jos, iar cu creştetul opunem rezistenţă”, spune ea. Exerciţiile vor ajuta la masarea capului, care va produce o mai bună cirulaţie a sângelui. ”Punem fularul pe ceafă şi tragem de capete înainte, iar cu ceafa opunem rezistenţă. Efectul este acelaşi”, mai arată ea.

Dincolo de orice tratament, mai spune nutriţionista, o dietă sănătoasă poate fi de mare ajutor în menţinerea stării de sănătate a întregului organism, însă antrenara minţii este cel mai bun exerciţiu pentru o bună memorie.

Mai puteţi citi:

Cel mai bun remediu natural împotriva părului gras. Cum se poate prepara în casă o soluţie simplă şi eficientă

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite