Pilotul elicopterului prăbuşit în judeţul Maramureş a fost abandonat de familie. Ce s-a întâmplat cu trupul neînsufleţit

Pilotul elicopterului prăbuşit în judeţul Maramureş a fost abandonat de familie. Ce s-a întâmplat cu trupul neînsufleţit

Dmitry Kostikov se afla la manşa elicopterului găsit prăbuşit la Săpânţa. FOTO: Arhivă

Trupul neînsufleţit al pilotului găsit lângă aeronava care a fost descoperită în luna mai în judeţul Maramureş nu a fost revendicat de familie.

Ştiri pe aceeaşi temă

În aceste condiţii, reprezentanţii Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei au trimis corpul acestuia la incinerat la un crematoriu din Turda.

Dmitry Kostikov (48 de ani) era originar din Belarus şi era adjunctul echipei de elicoptere din Minsk. Nici astăzi, la câteva luni de la incident nu se ştie data exactă la care acesta s-a prăbuşit cu aparatul de zbor pe dealurile din Săpânţa. Tot ce au reuşit să afle anchetatorii este că pilotul nu survola ilegal pentru prima dată spaţiul aerian, ci a mai făcut acest lucru în repetate rânduri, când venea din Ucraina către Săpânţa, unde lansa din elicopter baxurile cu ţigări de contrabandă.
 
Chiar dacă era dat dispărut de familie din luna martie a acestui an, de două luni nimeni nu a mers la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei pentru a revendica trupul pilotului. Astfel, reprezentanţii unităţii medicale au aplelat la serviciile unei firme de specialitate, corpul pilotului fiind dus Turda, unde a fost incinerat. Urna cu cenuşa va rămâne la Turda, în aşteptare. 
 
Nici epava elicopterului Kamov Ka-26 nu a fost revendicată, astfel că aceasta a fost dezmembrată şi dusă la Oradea, la o firmă de specialitate. 
 
Epava elicopterului a fost descoperită de către un cioban, la data de 9 mai. Pilotul elicopterului care zbura clandestin în spaţiul aerian român, găsit decedat lângă epava aparatului de zbor, a fost identificat pe baza paşaportului pe care îl avea asupra sa.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: