Peste 2 milioane de lei, pentru pagubele făcute de inundaţii pe drumurile judeţene

Peste 2 milioane de lei, pentru pagubele făcute de inundaţii pe
drumurile judeţene

Apele au măturat drumurile judeţene

Autorităţile maramureşene au obţinut bani pentru remedierea pagubelor făcute de inundaţiile de la sfârşitul lunii trecute. În urma precipitaţiilor şi scurgerilor de pe versanţi, apele au măturat porţiuni mari din drumurile judeţene şi au inunda mai multe gospodării.

Judeţul Maramureş a primit suma de 2.405 mii lei pentru drumurile judeţene afectate de inundaţii. ”Am iniţiat împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel-Valer Zetea demersurile necesare pentru stabilirea comisiilor mixte, întocmirea proceselor verbale şi evaluarea pagubelor produse de fenomenele hidrometeorologice periculoase pe raza judeţului nostru. Documentaţia a fost transmisă la nivel central, iar suma repartizată judeţului nostru reprezintă valoarea lucrărilor de reparaţii pentru DJ 109U, Băiuţ, DJ 184B, Preluca Nouă-Codru Butesii, DJ 108P, Oarţa de Sus-Bicaz-limită judeţ Satu Mare, DJ 186D, Poienile Izei, DJ 184B, Ciolt şi DJ 171A, Suciu de Sus”, a spus prefectul de Maramureş.

 Ordonatorii principali de credite răspund de modul de utilizare, în conformitate cu dispoziţiile legale, a sumelor alocate prin hotărâre.

Guvernul  României a aprobat hotărâra de Guvern pentru alocarea sumei de 108.677.000 lei din Fondul de intervenţie la dispoziţie prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018, bugetelor locale ale unităţilor administrativ-teritoriale pentru efectuarea unor lucrări  de refacere a infrastructurii locale afectate ca urmare a calamităţilor naturale produse în perioada martie-iulie 2018.

 
 
Mai puteţi citi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: