Patru cetăţeni din Sri Lanka, opriţi la frontiera de nord a ţării

Patru cetăţeni din Sri
Lanka, opriţi la frontiera de nord a ţării

Poliţia de frontieră  Foto: Arhivă

Patru cetăţeni din Sri Lanka au vrut să intre ilegal în România, pentru a ajunge ulterior într-o ţară din Spaţiul Shengen. Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei i-au oprit şi i-au predat autorităţilor de frontieră din Ucraina.

Evenimentul a avut loc noaptea trecută, în jurul orei 01.00, când echipajele poliţiei de frontieră au depistat pe direcţia localităţii Sighetu Marmaţiei patru persoane care au încercat să treacă ilegal frontiera din Ucraina în România, prin apa râului Tisa. ”Din primele verificări a rezultat faptul că bărbaţii nu vorbesc limba română şi sunt de origine asiatică, fapt pentru care au fost conduşi la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor. Cele patru persoane au fost identificate ca fiind cetăţeni Sri Lanka cu vârste cuprinse între 21 şi 46 ani”, a specificat purtătorul de cuvânt al TPF Sighetu Marmaţiei. Acesta a mai aătat că poliţiştii de frontieră fac acum cercetări pentru infracţiunea de trecere ilegală a frontierei de stat, iar conform acordului de readmisie încheiat între Comunitatea Uniunii Europene şi Ucraina, migranţii au fost predaţi autorităţilor de frontieră vecine, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Acţiunea specifică pe linia combaterii migraţie ilegale a fost declanşată la nivelul Serviciului Combaterea Migraţiei Ilegale şi Infracţionalităţii Transfrontaliere din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, în cooperare cu Detaşamentul Sprijin Operativ şi S.P.F. Sighetu Marmaţiei.

 
Mai puteţi citi;

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările