Patru călăuze ucrainene şi şase cetăţeni afgani, opriţi la frontiera de nord a ţării

Patru călăuze ucrainene şi
şase cetăţeni afgani, opriţi la frontiera de nord a ţării

Calauzele si migrantii au fost opriti in trafic   Foto: ITPF Sighetu Marmatiei

Patru cetăţeni ucraineni care voiau să transporte ilegal în Austria şase cetăţeni afgani au fost prinşi în localitatea Sarasău, în cadrul unei acţiuni a poliţiştilor de frotnieră maramrueşeni. Cetăţenii ucraineni sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi, iar cetăţenii afgani au fost predaţi, în baza acordului de readmisie, autorităţilor statului vecin.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poiţiştii de frontieră acţiunau ieri, 2 septembrie, pe raza judeţului Maramureş. Astfel, în jurul orei 20.00, lucrătorii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău au identificat în trafic, la intrarea în Sighetu Marmaţiei, trei autoturisme despre care existau informaţii că ar transporta cetăţeni de origine afro-asiatică.

”La controlul maşinilor, un BMW înmatriculat în Polonia, condus de cetăţeanul ucrainean Vasyl S., de 25 ani şi un autoturism marca Skoda Octavia, înmatriculat în Slovacia, condus de cetăţeanul ucrainean Vasyl L., de 32 ani, s-a constatat că în acestea se aflau ca pasageri şase persoane, cinci de sex masculin şi una de sex feminin, care nu vorbeau limba română şi nici ucraineană. Cel de-al treilea autoturism, un Volkswagen Passat, înmatriculat în Slovacia, era condus de un cetăţean ucrainean Ivan G,. de 31 de ani, alături de care călătorea  Igor J., de 35 de ani, cu dublă cetăţenie maghiară şi ucraineană”, arată purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei, Rdu Lungu. Potrivit acestuia, cele trei cele trei autoturisme şi persoanele în cauză au fost conduse la sediul poliţiei de frontieră.

”În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei şase pasageri, toţi cetăţeni afgani, cu vârste cuprinse între 15-45 de ani, au fost preluaţi din apropierea frontierei cu Ucraina de către cetăţenii ucraineni care au intrat legal în România prin P.T.F. Sighet, cu scopul de a-i călăuzi şi transporta spre o ţară din Spaţiul Schengen. Cel de-al treilea autoturism avea rol de antemergător”, mai spune oficialul ITPF. Drept urmare, conform acordului dintre România şi Ucraina, cetăţenii afgani au fost predaţi autorităţilor de frontieră ucrainene, iar cei patru cetăţeni ucraineni sunt cercetaţi de către poliţiştii de frontieră pentru de trafic pe migranţi.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

 

Mai puteti citi:

Bebeluş de două luni, victimă a unui accident produs chiar de mama sa

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările