Pârtiile din Maramureş, fără zăpadă, dar cu ploaie. „Amânaţi-vă venirea la schi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Puţina zăpadă de pe pârtii este artificială Sursă Foto Superski Cavnic
Puţina zăpadă de pe pârtii este artificială Sursă Foto Superski Cavnic

Staţiunile montane din nord-vestul ţării sunt mai goale ca niciodată. Lipsa zăpezii îi determină pe turişti să îşi amâne concediile sau să îşi găsească alte destinaţii.

Spre deosebire de alţi ani când iernile aduceau adevărate troieni de zăpadă, Maramureşul nu s-a bucurat în acest an de nea. Pârtiile sunt mai goale ca niciodată, iar lipsa omătului aduce imagini dezolante. În ajunul Anului Nou, pârtia Superski Cavnic a fost nevoită să se închidă la ora 16, din cauza ploilor din ultimele zile. 

Luna decembrie a venit în mare parte cu temperaturi pozitive, care i-a împiedicat pe administratori să producă măcar zăpadă artificială pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Pentru a putea porni tunurile de zăpadă, temperaturile atmosferice trebuie să fie de cel puţin -4 grade.

Ba mai mult, din cauza condiţiilor meteo, administratorii i-au sfătuit pe turişti să îşi amâne concediile la pârtie cu una sau două săptămâni, pentru a se putea bucura cum se cuvine de momentele petrecute pe schi sau snowboard. 

„Luaţi în calcul că funcţionează doar 30% din pârtii şi instalaţii. Recomandăm să vă mai amânaţi cu încă 1-2 săptămâni venirea la schi. Dacă totuşi vă hotărâţi să veniţi în acest weekend, trebuie să vă aşteptaţi la timp foarte mare de aşteptare la îmbarcare”, au transmis administratorii Superski Cavnic.

Pentru a se asigura că vor păstra pârtia în condiţii optime până când vor reuşi să producă suficientă zăpadă, administratorii au luat şi măsuri speciale. ”Pentru că urmează o perioadă cu cerere foarte mare, ne rezervăm dreptul de a limita vânzarea numărului de cartele. Până reuşim să facem zăpadă şi să deschidem toate instalaţiile vom aplica acest lucru, ulterior lucrurile vor reveni la normal. Nu se va întâmpla acest lucru zilnic, doar în anumite zile, la anumite intervale orare”, explică aceştia.

La pârtia Superski Cavnic funcţionează doar o instalaţie din trei (telescaun Roata 1), fiind deschisă Roata 1 şi ultima porţiune din Pârtia Albastră (2 kilometri din 6 kilometri de pârtie). Pe lângă acestea, pârtia de sănii rămâne şi ea deschisă în aceste zile.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Cum au transformat turiştii în derdeluş o zonă de lângă pârtiile închise de la Transalpina Ski Resort VIDEO

Prima zi de schi la Sinaia, ultima zi de linişte pentru Salvamont. Schiori leşinaţi, răniţi pe pârtie sau rătăciţi prin pădure

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite