Paradă militară de Ziua Naţională a României, în Baia Mare

Paradă militară de Ziua Naţională a României, în Baia Mare

Parada militară    Foto: mediafax.ro

Băimărenii vor avea ocazia să vadă o ceremonie militară, cu folosirea tehnicii şi echipamentelor din dotarea structurilor militare din Garnizoana Baia Mare. Evenimentul este organizat cu ocazia Zilei Naţionale a României, în data de 1 Decembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ceremonia militară se va desfăşura pe Bd. Uniri din Baia Mare, de la ora 11.00, în zona Catedralei Episcopale Ortodoxe ”Sfânta Treime”, pe tronsonul de la intersecţia cu Bd. Republicii şi strada Hortensiei. În dimineaţa zilei de 1 Decembrie vor fi depuse la monumentele şi statuile semnificative de pe raza municipiului Baia Mare coroane de flori.

Ceremonialul militar va debuta cu îmtâmpinarea prefectului Vasile Moldovan, prezentarea onorului, salutarea Drapelelor de Luptă şi trecerea în revistă a Detaşamentului de Onoare. După intonarea Imnului Naţional al României va fi oficiat serviciul religios de către un sobor de preoţi. Despre semnificaţia aniversării Zilei Naţionale a României vor rosti alocuţiuni, în ordinea protocolară, primarul Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, George Moldovan şi prefectul judeţului Maramureş, Vasile Moldovan.

Dispozitivul de defilare este alcătuit din subunităţi care fac parte din Batalionul 612 Artilerie Antitanc ”Maramureş”, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean ”Pintea Viteazul” Maramureş, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Gheorghe Pop de Băseşti” al judeţului Maramureş şi Poliţia Locală Baia Mare. Tehnica militară care se va deplasa la parada militară de pe Bd. Uniri aparţine Batalionului 612 Artilerie Antitanc ”Maramureş”, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi ”Pintea Viteazul” Maramureş, Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Gheorghe Pop de Băseşti” al judeţului Maramureş, Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, Direcţiei Judeţene de Informaţii Maramureş şi Poliţiei Locale Baia Mare. Manifestarea se va încheia cu un spectacol cultural-artistic, iar toţi cei prezenţi vor fi invitaţi să se prindă într-o horă a bucuriei şi unirii.

La ceremonialul militar organizat de Ziua Naţională a României sunt invitaţi să participe şefii serviciilor publice deconcentrate, şefii instituţiilor militarizate din garnizoană, cadre militare în rezervă şi retragere, veterani de război, parlamentari, partide politice, reprezentanţi ai societăţii civile, sindicate, organizaţii neguvernamentale şi cetăţeni.

 
Mai puteţi citi:
citeste totul despre: