Cursuri gratuite de calificare pentru zidarii-tencuitori din Baia Mare

Cursuri gratuite de calificare pentru zidarii-tencuitori din Baia Mare

Începând de astăzi băimărenii pot participa la cursuri de calificare gratuite pentru zidarii-tencuitori în cadrul proiectului Şcoala Zidarilor. Acesta este un program profesional de instruire special gândit şi dezvoltat pentru meseriaşii zidari care doresc o specializare în domeniu şi vor să fie la curent cu cele mai noi tehnici de construcţie şi cele mai bune materiale folosite în zidărie.

Vreme caldă şi ploi slabe în Maramureş

Vreme caldă şi ploi slabe în Maramureş

În acest sfârşit de săptămână, vremea a fost închisă. Pe arii extinse au căzut ploi şi cu caracter de aversă. În zona montană înaltă precipitaţiile au fost şi sub formă de ninsoare. Pe arii restranse cantităţile de apă au depăşit 15 l/mp.

Vasile Blaga revine în Maramureş

Vasile Blaga revine în Maramureş

Pentru a doua oară în decurs de doar câteva săptămâni, Vasile Blaga, preşedintele PDL va veni în Maramureş. De această dată preşedintele îşi va prezenta moţiunea sa pentru a-şi atrage cât mai multe voturi la alegerile din luna martie.

VIDEO 8 persoane reţinute şi peste 17.000 de pachete de ţigări confiscate, în doar 24 de ore

VIDEO 8 persoane reţinute şi peste 17.000 de pachete de ţigări confiscate, în doar 24 de ore

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în ultimele 24 de ore, 17.105 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 148.000 de lei. În cadrul acţiunilor derulate, poliţiştii de frontieră maramureşeni au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind execute şapte focuri de avertisment.

Rupt de beat, a lovit maşina poliţiei

Rupt de beat, a lovit maşina poliţiei

După ce a consumat mai multe pahare de tărie, un maramureşean s-a urcat la volanul maşinii sale şi a vrut să plece către casă. Drumul acestuia a fost destul de scurt, având în vedere că din tot ce putea să se întâmple acesta a lovit tocmai maşina poliţiei.

Titlul acestui text vrea să sublinieze că aici se va trata despre evenimentele ultimei săptămâni. Altfel, Simona Halep este nu numai omul săptămânii, nu numai omul anului, dar şi, sunt convins, omul deceniului. Un titlu la Roland Garros, la fete, a fost obţinut numai de către Virginia Ruzici, dar aceasta nu a reuşit să ocupe prima poziţie a clasamentului mondial.

acum 3 zile · comentarii (4)

S-a consumat şi celebra întâlnire dintre Preşedintele SUA, Donald Trump, şi Preşedintele RPD Coreene, Kim Jong-un. Dincolo de spectacolul orchestrat cu atenţie şi de un document formal semnat ca livrabil al întâlnirii, întreaga lume a rămas confuză în legătură cu cadrul şi condiţiile reale ale întâlnirii, şi mai ales cu rezultatele sale palpabile.

acum 3 zile · comentarii (6)

Să presupunem că eşti român. Primul gînd pe care îl extragi din această condiţie spune că viaţa e o pedeapsă agreabilă care îşi protejează purtătorul, în măsura în care aduce nefericirea celorlalţi. De aici, numărul nesfîrşit de ticăloşi suverani şi impostori dezinvolţi care ne circulă prin istorie, lăsînd în urmă învinşi resentimentari, muncă fără rost şi valori irosite.

acum 3 zile · comentarii (42)

Urmează o săptămână de foc pentru Liviu Dragnea. S-au tot adunat decizii manageriale eronate, care acum stau să-i pleznească în faţă. Cine se crede deasupra tuturor şi vrea în jurul său doar slugi, aşa sfârşeşte. Şi nu e singurul conducător de partid care iese din scenă aşa. Pentru că nu ştiu adevărul elementar: cea mai bună dovadă de prostie este să-i crezi proşti pe ceilalţi.

acum 3 zile · comentarii (40)

La câteva luni după un reuşit turneu bucureştean, Teatrul Naţional „Mihai Eminescu“ din Chişinău revine în România, de astă dată la a XXV a ediţie a Festivalului Internaţional de la Sibiu cu, ceea ce pare a fi, una dintre piesele de rezistenţă din repertorul său. Spectacolul cu piesa Steaua fără nume, montat de Alexandru Cozub.

acum 3 zile · comentarii (0)

Este clar că avem o problemă atunci când domnia legii şi interesul naţional nu mai contează dacă cineva care vrea să facă afaceri în ţara asta trebuie să ajungă la marele jupân în birou pentru a-l face să înţeleagă rostul unei investiţii de zeci de miliarde de euro.

acum 3 zile · comentarii (14)

Cu ceva ani în urmă, când realizam un ciclu de documentare TV sub egida Academiei Franceze, a Clubului de la Roma şi a Academiei Române, am avut ocazia să-l întâlnesc foarte des pe Alexander King, unul dintre fondatorii instituţiei care grupa în acel moment, alături de cei de la Bilderberg, tot ce însemna avangarda gândirii novatoare în cele mai diverse domenii ale activităţii umane.

acum 4 zile · comentarii (21)

Prima colaborare a lui Andrei Şerban cu un teatru independent românesc e o întoarcere la rădăcinile sale americane, ale experimentelor de la teatrul La MaMa. De aceea, afirmaţia sa că Pescăruşul lui Cehov este o piesă pe care n-a înţeles-o pe deplin niciodată trebuie luată în sens metaforic. Probabil sunt puţini regizori, chiar şi în lume, care s-o fi pus în scenă de cinci ori.

acum 4 zile · comentarii (0)

Am citit zilele trecute un eseu cu caracter istoric, cu totul remarcabil. Se cheamă „România în 100 de ani- Bilanţul unui veac de istorie”, e scris de austriacul Oliver Jens Schmitt, un profesor relativ tânăr- e născut în anul 1973- care predă istoria sud-est europeană la Universitatea din Viena şi care e evident că dovedeşte o preocupare evidentă pentru românia.

acum 4 zile · comentarii (28)

Problemele deosebit de ample ridicate de situaţia statului de drept din Polonia sunt din nou considerate de europarlamentarii europeni ca fiind într-atât de importante şi urgente încât au necesitat o nouă dezbatere în plen şi au justificat o scrisoare adresată domnilor Juncker şi Timmermans de către preşedinţii principalele grupuri politice din legislativul comunitar.

acum 5 zile · comentarii (10)

O ştire a bulversat instituţiile media acum câteva zile. Administraţia prezidenţială ar face presiuni asupra judecătorului Petre Lăzăroiu să demisioneze, ameninţându-l cu revocarea, în caz contrar. Discuţiile şi lămuririle ulterioare au demonstrat că nici vorbă de aşa ceva. Cel mai prost a picat domnul judecător Lăzăroiu, care şi-a schimbat declaraţiile de la o zi la alta.

acum 5 zile · comentarii (30)

Am urmărit cu atenţie, în ultimul deceniu, extinderea mişcărilor de protest din Marea Britanie şi alunecarea lor aproape imediată în nesupunere civică deşi nu erau animate de vreun ideal, să spunem. Experţii britanici au spus, pe bună dreptate, că o societate nu poate funcţiona cu explozia drepturilor în detrimentul responsabilităţilor.

acum 5 zile · comentarii (0)