Preşedintele CJ Maramureş, acuzat că favorizează un candidat în lupta pentru postul de countymanager

Preşedintele CJ Maramureş, acuzat că favorizează un candidat în lupta pentru postul de countymanager

Timp de o săptămână, la nivelul Consiliului Judeţean Maramureş a avut loc concursul pentru unul dintre cele mai râvnite posturi din administraţia judeţeană, cel de administrator public. Pentru acest post au fost acceptate două dosare, unul al avocatului Marin Brăgaru iar cel de-al doi al inginerului Radu Timiş. După proba scrisă, la care a fost notat cu 1,37, borşeanul a acuzat conducerea CJ Maramureş de mai multe nereguli în cadrul concursului.

Casierii închise de sărbători

Casierii închise de sărbători

În perioada sărbătorilor de 1 Mai şi a celor Pascale, programul de lucru al casieriilor Vital SA, precum şi al celorlalte departamente ale societăţii, atât din Baia Mare cât şi din celelalte localităţi, se va modifica.

1 Mai în Maramureş. Oferte pentru toate buzunarele

1 Mai în Maramureş. Oferte pentru toate buzunarele

Maramureşenii şi turiştii care vor veni în judeţul nostru de 1 Mai au o gamă largă de opţiuni pentru a-şi petrece timpul liber. Pe lână ofertele pensiunilor din Maramureş, turiştii vor putea să se plimbe cu renumita Mocăniţă, vor putea să se bălăcească în piscinele ce urmează să se deschidă cu această ocazie sau să acceseze unul din locurile de picnic amenajate de Primăria Baia Mare.

FOTO VIDEO Cea mai mândră cămaşă din Maramureş costă 5.000 de lei şi a fost cusută într-o iarnă

FOTO VIDEO Cea mai mândră cămaşă din Maramureş costă 5.000 de lei şi a fost cusută într-o iarnă

Nu există zonă din România în care portul popular să nu fie respectat cu sfinţenie. Cea mai importantă piesă din garderoba fiecărui om este cămaşa, iar croitoresele din Maramureş sunt printre cele mai experimentate. Titlul de „Cea mai mândră cămaşă din Maramureş“ a fost adjudecat de Anuţa Ciceu, o croitoreasă din Budeşti, care s-a prezentat în faţa juriului cu o cămaşă lucrată manual.

FOTO Tăiată şi ameninţată pentru 5 lei

FOTO Tăiată şi ameninţată pentru 5 lei

O tânără de 17 ani a fost ameninţată şi tâlhărită, după ce o persoană necunoscută i-a furat geanta provocându-i şi mai multe tăieturi în zona mâinilor. Din fericire fata este în afara oricărui pericol, însă atacatorul riscă să stea mai mulţi ani după gratii dacă va fi prins.

FOTO Majoritatea castelelor din Maramureş au fost date uitării

FOTO Majoritatea castelelor din Maramureş au fost date uitării

În Maramureş există nu mai puţin de patru castele, care mai de care impunătoare şi cu poveşti istorice frumoase. Chiar dacă majoritatea ar putea deveni puncte de atracţie pentru turişti, clădirile care aparţin de Consiliul Judeţean nu au fost reabilitate de zeci de ani şi nici cele private nu au o viaţă prea bună. Un singur castel a fost renovat în ultimii ani, fiind unul dintre cele mai vizitate puncte din judeţ.

Nu prea am mai scris în ultimul timp. Ştiţi, sunt cam ocupat aici în diaspora. Doctoratul îmi ia între 12 şi 16 ore pe zi în ultimii doi ani. Da… aici în Canada doctoratele se fac pe bune… mergi la cursuri, citeşti între două şi cinci cărţi săptămânal, corectezi sute de examene pe trimestru, faci tutorial cu studenţii, faci cercetare pentru profi şi scrii.

acum 6 zile · comentarii (8)

Am fost la mitingurile acestea începând chiar cu ultimul al lui Ceauşescu, sperând să se întâmple ceva acolo. Am stat atunci ce am stat, până aproape de sfârşit, şi crezând că nici de data aceasta (aceea) nu „se va întâmpla“, am plecat agale spre casă. Însă la câteva minute de la plecarea mea a început, eram pe la Dalles. M-am întors.

acum 6 zile · comentarii (2)

Cel puţin pentru o scurtă perioadă, Piaţa Victoriei a devenit tabla de şah a României, locul în care anumite forţe se bat pentru imagine, influenţă şi, evident, voturi. În şah, câştigă cel care îşi surprinde adversarul cu anumite mutări sau strategii neaşteptate şi îşi calculează un număr de mutări mai mare decât adversarul.

acum 6 zile · comentarii (11)

Tocmai mi-am luat o porţie de gaz în faţă. Habar nu am de ce. În grupul în care sunt eu nu a strigat nimeni înjurături şi nu este niciun huligan. Răspunsul mulţimii este să fugă, să scape de arsuri. Tuşesc şi mă ustură ochii rău. Lângă mine sunt doi părinţi care încearcă să-şi protejeze copiii.

acum 6 zile · comentarii (4)

Din 1990 încoace ni se tot promite, periodic, aflarea adevărului ba despre Revoluţia din Decembrie 1989, ba despre evenimentele din martie 1990 de la Târgu Mureş, ba despre mineriada din 13-15 iunie şi, mai apoi, despre mineriada din septembrie 1991, cea care a condus la căderea guvernului condus de Petre Roman.

acum 6 zile · comentarii (8)

Aceasta e ştirea care a bulversat mediul online duminică seara. Reprimarea manifestaţiilor de vineri seara  fost lăsată în seama unei unităţi de elită a Jandarmeriei, o unitate cu competenţe şi atribuţii în combaterea terorismului. A furnizat SRI informaţia că în cadrul manifestaţiei s-ar fi înfiltrat terorişti? Mi se pare exclus.

acum 6 zile · comentarii (18)

M-am pregătit pentru noaptea asta. Am avut emoţii, ca orice femeie care pleacă să-şi întâlnească alesul (de alţii) şi să îi spună sincer, privindu-l în ochi, tot ce simte ea pentru el. La 4 dimineaţa, pe 10 august, după o noapte nedormită, plecam spre aeroport, cu un rucsac în care am îndesat o pereche de blugi, nişte adidaşi şi o bucată de cozonac, să-l împărţim, dacă e.

acum 7 zile · comentarii (47)

Trei zile la rând, săptămânile trecute, trei orchestre de tineret sosite din Germania, Spania, din Anglia, ansambluri ale unor tineri luminoşi şi frumoşi, talentaţi şi pasionaţi, tineri care colindă pe diferitele meridiane culturale europene... au poposit la Ateneul Român, de asemenea în minunata sală de spectacole a Cazinoului din Sinaia.

acum 7 zile · comentarii (0)

Un eveniment aşa de grav, marcat cu sute de răniţi, nu trebuie lăsat nelămurit, iar vinovaţii să scape nepedepsiţi. Ce s-a întâmplat, de fapt, vineri seara? În opinia mea forţele de ordine au profitat de prezenţa huliganilor pentru a-şi atinge scopul: înfricoşarea populaţiei până acolo încât să nu mai participe la manifestaţii. Scop ratat. Sâmbătă seara au fost prezenţi la manifestaţii 100.000 de cetăţeni.

acum 8 zile · comentarii (34)
Postari Recente