Minori exploataţi prin muncă forţată în Maramureş. Printre suspecţi, doi cetăţeni germani

Minori exploataţi prin muncă forţată în Maramureş. Printre suspecţi, doi cetăţeni germani

Opt bărbaţi sunt bănuiţi că, sub pretextul derulării unor activităţi educative, ar fi supus minori la munci epuizante, i-ar fi lipsit de libertate şi le-ar fi interzis să ia legătura cu familiile, cu alte persoane ori cu autorităţile. Poliţiştii de la Crimă Organizată i-a găsit pe minori, astăzi, după ce au efectuat 8 percheziţii  pe raza localităţilor Vişeu de Sus şi Leordina, din judeţul Maramureş.

Mesajul sfâşietor al mamei tânărului care a murit strivit de maşină ca să-şi salveze familia: „Cât de curând ne vom întâlni. Nu te lasă mama pe tine!“

Mesajul sfâşietor al mamei tânărului care a murit strivit de maşină ca să-şi salveze familia: „Cât de curând ne vom întâlni. Nu te lasă mama pe tine!“

Zeci de mesaje de condoleanţe au fost postate pe reţelele de socializare în memoria tânărului din Maramureş care a murit strivit de maşină, dar şi-a salvat familia. Devastată de durere, mama sa a publicat un mesaj sfâşietor la adresa fiului ei pe care îl numeşte erou. Tânărul 30 de ani va fi înmormântat sâmbătă, în Baia Mare.

FOTO Nouă medalii cucerite de înotătorii de la Clubul Gold Stars Baia Mare la Campionatele Mondiale de Înot Masters Gwangju-Koreea 2019

FOTO Nouă medalii cucerite de înotătorii de la Clubul Gold Stars Baia Mare la Campionatele Mondiale de Înot Masters Gwangju-Koreea 2019

Ştefan Ioan Gherghel, Alex Coci, Octavian Stoica, Istvan Hitter şi Delia Ana Kovacs, de la echipa Gold Stars Baia Mare, au câştigat medalii după medalii la Campionatele Mondiale de Înot Masters Gwangju-Koreea 2019. În cadrul competiţiei, băimărenii au reuşit să scrie şi istorie, obţinând prima medalie pentru România cucerită pe un traseu de 3 kilometri.

Marea grijă a artistei Anamaria Pop: „Promite-mi că o să ai grijă de Denisuc şi de Alex ca şi cum ar fi copiii tăi, dacă mi se întâmplă mie ceva!“

Marea grijă a artistei Anamaria Pop: „Promite-mi că o să ai grijă de Denisuc şi de Alex ca şi cum ar fi copiii tăi, dacă mi se întâmplă mie ceva!“

Cumnata cântăreţei de muzică populară Anamaria Pop a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj care suprinde discuţiile pe care le avea des cu artista. Larisa Maria Costin a arătat că Anamaria o ruga de fiecare dată să aibă grijă de cei doi fii ai ei, în cazul în care i se va întâmpla ceva cu ea. Artista Anamaria Pop a decedat într-un grav accident de circulaţie produs duminică, 18 august, în localitatea Cicârlău.

Drama pe care a trăit-o artista Anamaria Pop: rămasă văduvă, a muncit din greu pentru a le oferi un viitor celor doi fii. A murit în drum spre o nuntă

Drama pe care a trăit-o artista Anamaria Pop: rămasă văduvă, a muncit din greu pentru a le oferi un viitor celor doi fii. A murit în drum spre o nuntă

Anamaria Pop, artista care şi-a pierdut viaţa duminică, 18 august, într-un grav accident de circulaţie produs în Cicârlău, judeţul Maramureş, şi-a dăruit viaţa copiilor ei. Rămasă văduvă, aceasta a muncit pentru a le oferi un viitor mai bun celor doi fii. Artista va fi înmormântată miercuri, 21 august, în localitatea natală, la Cetăţele, de la ora 13.00.

Orice accident de dimensiuni mai mari scapă de sub control în România şi se transformă imediat într-un spectacol grotesc, o încâlceală absurdă şi dementă. Funcţionarii şi demnitarii apar ceea ce sunt: o gloată parţial decerebrată, parţial lobotomizată, nimic nu funcţionează, legile se bat în cap, nimeni nu ştie ce ar trebui să facă – mormanul de cadavre se măreşte.

acum 8 luni · comentarii (9)

Având un caracter temperat polemic, caracter care se amplifică şi se precizează în limitele civilităţii absolute îndeosebi în capitolul „Patria, poneiul şi ”polonezul” din cultură”, cartea lui Mircea Vasilescu „Cultura română pe înţelesul patrioţilor”(Editura Humanitas, Bucureşti, 2018) discută clar, cu argumente, cu recurs la statistici şi rapoarte, oricât de aride ar fi ele, câteva dintre problemele acute ale culturii române post-decembriste.

acum 8 luni · comentarii (0)

Oameni de bază ai PSD, care cunosc problemele interne ale acestui partid, decid să fugă din corabia care se scufundă. Şi să arate ţării în ce pericol ne aflăm cu toţii, pentru că problema a devenit a întregii Românii. Exact perioada premergătoare căderii lui Ceauşescu. Dragnea şi Dăncilă ne arată cum România merge spre cele mai înalte culmi de progres, dar leul a luat-o la vale, iar băncile refuză să mai împrumute statul.

acum 8 luni · comentarii (35)

De demult absentă de pe afişul primei scene lirice naţionale, după o încercare nereuşită de a înlocui vechea montare a lui Jean Rânzescu, populara operă verdiană a revenit recent la sala din str. Gen. Berthelot, concertant, renunţându-se din nou la principiul consacrat al Orchestrelor şi Corurilor Radio de a prezenta la fiecare început de an titluri lirice rare. A fost, dacă se poate spune aşa, şi o mănuşă aluzivă aruncată vecinilor din Splai.

acum 8 luni · comentarii (0)

Se dau două cazuri de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, care, luate împreună, acoperă binişor problematica pe care Laura Codruţa Kovesi a ridicat-o la Strasbourg: circumstanţele propriei sale revocări de la şefia DNA. Se cere: să se estimeze, pe o scară de la 1 la 10, cam ce şanse de cîştig are doamna Kovesi la CEDO.

acum 8 luni · comentarii (65)

Caz controversat în ochii opiniei publice, scriitorul exilului Vintilă Horia (1915-1992) revine în actualitate prin câştigarea unui proces pe cât de concret, pe atât de simbolic. „Rezoluţia face dreptate şi incită la căutarea adevărului, la curajul de a-l accepta şi la bun simţ. E un precedent pentru alte cazuri similare“, spune Cristina Horia, fiica scriitorului acuzat de „crime de război“.

acum 8 luni · comentarii (18)

Nino şi Dorel au fost azi la „domnu’ dentist“, unul dintre numeroşii oameni care fac ce pot ei ca să ajute copiii care nu pot fi ajutaţi de familiile lor. Pentru vreo cinci ani, mama celor doi a fost printre oamenii din ghetou care mă înjurau constant, chiar dacă pe la spate, pentru că aveau totuşi interesul să am grijă de copiii lor.

acum 8 luni · comentarii (13)

Săptămâna trecută am asistat la negocierile trilaterale între Rusia şi Ucraina, mediate de către UE, care vine şi ea cu propriile sale interese, pentru tranzitul gazelor spre Europa. Deşi mediate de către comisarul pentru energie, Maros Sevkovic, negocierile au cu adevărat trei părţi, pentru că UE joacă un rol multiplu în ecuaţie - de consumator şi de destinatar al tranzitului, odată ce Ucraina nu mai consumă gaz rusesc adus direct.

acum 8 luni · comentarii (13)

Dintre toate ştirile apărute în ultimele zile, aceasta mi se pare cea mai gravă. Bufferul de lichiditate a fost introdus după 2012, după discuţiile cu FMI, ca fiind o sumă pusă deoparte de Ministerul Finanţelor în Trezorerie care să asigure finanţarea bugetului dacă pieţele sunt adverse, daca apar evenimente cu caracter distructiv, iar dobânzile cresc prea mult.

acum 8 luni · comentarii (29)

Prestaţiile premierului şi ale miniştrilor săi la primele contacte cu instituţiile de la Bruxelles, după preluarea de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, au arătat fără dubiu că această preşedinţie va rămâne de neuitat. Dar spectacolul de la Bruxelles este menit să acopere asaltul PSD asupra instituţiilor pe care încă nu le controlează, ţinta fiind înlăturarea lui Mugur Isărescu şi preluarea BNR ca filială de partid.

acum 8 luni · comentarii (38)

„O camerǎ micǎ, servind de bucǎtǎrie şi sufragerie în acelaşi timp, într-un apartament de pe Strada Christopher, în New York.“, aşa începe piesa într-un act „Before Breakfast“, pe care a scris-o Eugene O’Neill pe când avea 28 de ani şi renunţase deja la douǎ facultǎţi, în favoarea literaturii, fiind activ pe boema scenǎ literarǎ din cartierul Greenwich Village, unde plaseazǎ şi aceastǎ monodramǎ.

acum 8 luni · comentarii (1)
Postari Recente