Cinci dealeri de droguri din Maramureş, reţinuţi de procurorii DIICOT şi duşi la instanţă cu propunere de arestare preventivă

Cinci dealeri de droguri din Maramureş, reţinuţi de procurorii DIICOT şi duşi la instanţă cu propunere de arestare preventivă

Cinci persoane au fost reţinute de DIICOT Maramureş în urma a 13 percheziţii făcute în judeţ şi în Satu Mare, fiind suspectate că, începând din 2018, au achiziţionat şi comercializat substanţe cu efecte psihoactive.  Procurorii DIICOT-Maramureş au dispus, joi, reţinerea pentru 24 de ore a cinci inculpaţi, pentru efectuare de operaţiuni cu produse psihoactive.

Şoferul care a spulberat doi soţi în staţia de autobuz din Baia Mare a fost pus în libertate. Victima sa a murit VIDEO

Şoferul care a spulberat doi soţi în staţia de autobuz din Baia Mare a fost pus în libertate. Victima sa a murit VIDEO

Şoferul maşinii care a spulberat doi tineri soţi într-o staţie de autobuz din Baia Mare, a fost pus în libertate, nefiind luată în cazul lui nicio măsură preventivă. Tânărul de 20 de ani a scăpat controlul direcţiei şi s-a oprit cu maşina într-o staţie, unde doi tineri proaspăt căsătoriţi aşteptau autobuzul pe o bancă. Şoferul nu este la primul accident.

Ştirea este concis formulată şi ar trebui, dacă am avea guvernare funcţională, să-i doară rău pe ai noştri în acest timp de criză: cei de la Gazprom au anunţat ieri că Ungaria şi Croaţia au început să primească gaze naturale prin intermediul reţelei de conducte TURKSTREAM care trece prin Marea Neagră, Turcia, Bulgaria şi Serbia, asta în condiţiile în care Ungaria a încheiat

acum 24 zile · comentarii (34)

Începe o nouă epocă pentru Partidul Naţional Liberal. Schimbarea a devenit evidentă imediat după votul de la Congres pentru Florin Cîţu. Şi a continuat cu Consiliul Naţional pentru alegerea noii echipe de conducere. O confruntare democratică care a arătat nevoia PNL de a se adapta la schimbările din societate şi de a fi partidul tuturor românilor.

acum 24 zile · comentarii (35)

Citatul din titlu îi aparţine preşedintelui Iohannis, în urma tragediei de la Constanţa. Ce înseamnă un stat? Instituţiile sale conduse de aleşi, puţini, cei mai mulţi numiţi. Cum la noi încă funcţionează „sindromul tătucului” (mai clar: „peştele de la cap se împute”), instituţiile lucrează cum le impune şeful să lucreze. Şi cât de calificaţi sunt salariaţii.

acum 24 zile · comentarii (48)

Ce poţi să faci cu un guvern care reintroduce obligativitatea purtării măştii în aer liber chiar cînd omul e singur pe stradă, ca să poată amenda pe oricine, dar lasă să meargă festivaluri, sindrofii private şi cîrciumi, deşi mulţi organizatori nu cer nici un fel de certificare şi statul nu are cum să verifice nici teoretic ce se întîmplă acolo?

acum 24 zile · comentarii (0)

4 decembrie 2020, o priză a luat foc în secţia ATI a Spitalului Medicală III din Târgu-Mureş. 1 octombrie 2021, şapte persoane au decedat într-un incendiu în Secţia ATI de la Spitalul din Constanţa, cauza incendiului, conform primelor informaţii, fiind cel mai probabil o priza defectă.

acum 24 zile · comentarii (26)

De curând s-a încheiat la Timişoara cea de-a 41-a ediţie a Festivalului Dramaturgiei Româneşti. Despre acest eveniment atât de important în peisajul cultural de la noi şi despre cum a remodelat pandemia omul şi arta am vorbit cu Ada Lupu Hausvater, manager al Teatrului Naţional ”Mihai Eminescu” din Timişoara.

acum 24 zile · comentarii (0)

În 1916, poetul Octavian Goga scria, referitor la tragedia în care se afla atunci România: învinsă în acel moment de Puterile Centrale, ocupată complet cu excepţia Moldovei, afectată grav de epidemia de tifos exantematic, ocupaţia militară germană, austro-ungară, bulgară şi turcă, supusă jafulului vremelnicilor învingători:

acum 24 zile · comentarii (27)

Cred că am înnebunit cu totul. Dacă nu de tot, oricum, ca naţie, pare-se că nu suntem departe din moment ce, prinşi cu ultimele rezerve de energie în urmărirea circului politic pe teme „cine iese“, ajungem să ignorăm toate celelalte probleme care au devenit deja preocupări ultra-urgente în ţările din clubul european şi numai.

acum 25 zile · comentarii (20)

Paradoxal, această fericită clipă de normalitate s-a petrecut chiar în zilele în care clasa politicianistă se ambiţiona orgolioasă – şi a şi reuşit, din nefericire – să întruchipeze situaţiunile şi personajele celebrei şi nemuritoarei satire caragialiene „O scrisoare pierdută”, fireşte cu alunecările în grotesc ce se pare că nu puteau fi ocolite.

acum 25 zile · comentarii (0)

Ultima decizie a CNSU prevede funcţionarea şcolilor indiferent de rata de incidenţă, cumulată cu respectarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2. Se propune utilizarea în unităţile de învăţământ a testelor rapide antigen efectuate din probă de salivă, pentru elevi şi preşcolari, personalul şcolii, în scopul monitorizări permanente şi eficiente a riscului epidemiologic.

acum 25 zile · comentarii (39)

România a pierdut lupta cu pandemia de COVID-19. La un an şi jumătate de la începutul pandemiei, unele ţări au câştigat această bătălie, altele au pierdut-o. Ţările care au câştigat-o au făcut-o cu sacrificii uriaşe: pierderi de vieţi omeneşti, perioade lungi de izolare pentru o largă majoritate a populaţiei, testare pe scară largă, o campanie de vaccinare de succes şi în cele din urmă instituirea de restricţii pentru cei nevaccinaţi.

acum 25 zile · comentarii (6)

Lor, Gigel, nu le va păsa niciodată de tine, vei fi mereu şi întotdeauna un scaun pe care se caţără ei şi ai lor mai sus. Construcţia partidului despre care vorbeşte Dan Barna şi pe care o oferă ipocrit implică ca tu, Gigel, să îi oferi necondiţionat echipei Barna libertatea şi viitorul tău, pentru ca un grup mic de oameni să facă ce vor cu ele. Nu cred că vrei asta, Gigel, doar ai citit ”Ferma animalelor”, nu?

acum 26 zile · comentarii (20)

Cu ocazia marcării la 3 octombrie 2021 a aniversării a 31 de ani de la reunificarea Germaniei,  Casa de Cultură „Friedrich Schiller”, Primăria Municipiului Bucureşti în colaborare cu Forumul Democrat al Germanilor–Regiunea Extracarpatică organizează marţi, 5 octombrie 2021, ora 17.00, la sediul Casei Schiller din Str. Batiştei nr. 15 din Bucureşti, evenimentul „Ziua Unităţii Germane”.

acum 26 zile · comentarii (1)

Unii tremură pentru funcţii, pentru pierderea libertăţilor şi averilor, pe alţii îi paralizează nu atât pandemia, creşterea fără precedent a facturilor, frica de sărăcie şi de foame, cât groaza de cipurile vaccinării anticovid. Disperarea acestei toamne se instalează şi în rândurile câţilor şi oportuniştilor politici ai momentului, îngroziţi că nu-i mai prind paltoanele în funcţiile temporare de înalţi dregători ai statului.

acum 26 zile · comentarii (1)

Obsesia preşedintelui de a-l menţine pe Cîţu premier dovedeşte că nu pricepe regulile de bază ale democraţiei. În acest caz, faptul că guvernul este sub controlul parlamentului, nu al preşedintelui. Iar parlamentul este suveran în deciziile sale, inclusiv în aceea de a-l suspenda pe preşedinte. Doar aşa se explică obsesia „echipei câştigătoare” şi a lui Iohannis de a-l păstra pe Cîţu premier.

acum 26 zile · comentarii (34)
Postari Recente
Modifică Setările