Oraşul Seini, în sărbătoare. Ediţia XX a Zilelor oraşului

Oraşul
Seini, în sărbătoare. Ediţia XX a Zilelor oraşului

Oraşul Seini a fost în sărbătoare la sfârşitul săptămânii trecute. Cea de-a XX-a ediţie a Zilelor Oraşului Seini „Cetatea Zynir” a început sâmbătă, 15 iulie 2017, cu o serie de manifestări sportive, dar şi cultural – artistice.

În cadrul acestei ediţii a Zilelor Oraşului Seini „Cetatea Zynir”, pr. Gheorghe Pop a lansat cartea „Odihna Gândului”, iar artista Gabriela Andreca a vernisat expoziţia de pictură „Bucuria culorilor”. Totodată, rapsodul popular, Nicu Moldovan, a fost comemorat prin depunerea de coroane, de către oficialităţile prezente, la Monumentul Eroilor.

Alături de primarul oraşului Seini, Gabriela Tulbure, dar şi de alte oficialităţi prezente, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Ioan Doru Dăncuş, a adresat cuvântul de bun venit şi a felicitat Primăria şi Consiliul Local Seini pentru atenta preocupare acordată comunităţii, prin organizarea acestei sărbători an de an.

 „Aveţi valori, aveţi reurse, lucru care se vede prin ceea ce se întâmplă şi astăzi aici, cu ocazia Zilelor Oraşului Seini. Organizatorii ştiu să îmbine utilul cu plăcutul, ştiu să-şi respecte trecutul, să-şi respecte înaintaşii şi adevăratele valori care au fost prin aceaste zone. Felicitări pentru diversitatea programului pe care îl oferiţi şi pentru tot ce faceţi pentru seinieni”, a transmis Ioan Doru Dăncuş, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş.

Atât elevii care au obţinut rezultate deosebite la Bacalaureat şi Evaluarea Naţională, cât şi profesorii au fost premiaţi în cadru festiv pentru performanţele şcolare. Acestora li s-au alăturat şi sportivii şi olimpicii oraşului Seini. Odată ce s-a dat startul la distracţie, publicul a asistat la o prezentare de ţinute din păr natural şi coafuri realizate de Adriana Popescu şi Alina Marchiş, make-up artist. Spectatorii au avut parte de o seară muzicală de excepţie, pe scenă concertând  „Şcoala de Rock”, trupa „Lymo” şi „Trubadurii din Seini” cu Mircea Patovan, dar şi faimoasa Antonia. Noaptea s-a încheiat cu discotecă în aer liber.

Duminică, seinenii s-au bucurat de un Regal Folcloric susţinut de Ansamblul Folcloric Naţional ”Transilvania”, Nicolae Sabău, Anamaria Cardoş şi Florin Gherman, Petrică Mureşan, dar şi alte formaţii artistice maghiare. Devenită deja tradiţie, organizatorii au premiat şi la această ediţie cei „50 de ani de armonie şi înţelegere” în cadrul festivităţii de premiere a Nunţii de Aur. Seara s-a încheiat cu un concert extraordinar Holograf, dar şi pe acordurile muzicale ale trupei Talisman.

 

Mai puteţi citi:

Top 20 de cuvinte şi expresii ardeleneşti greu de înţeles

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: