Opt jurnalişti din Maramureş şi Satu Mare, în autoizolare după ce au vorbit cu un pacient cu coronavirus. Autorităţile locale, acuzate de incompetenţă

Opt jurnalişti din Maramureş şi Satu Mare, în autoizolare după ce au vorbit cu un pacient cu coronavirus. Autorităţile locale, acuzate de incompetenţă

FOTO Inquam Photos

Mai mulţi jurnalişti din Baia Mare şi Satu Mare au intrat în autoizolare după ce au luat interviu unui bărbat ale cărui analize au ieşit pozitive. Autorităţile din Satu Mare stabiliseră că pacientul a intrat în contact cu o singură persoane, deşi în realitate a interacţionat cu zeci de oameni, în centrul de carantină

Acuzaţii grave formulate de jurnaliştii din Baia Mare la adresa Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare. Potrivit portalului BaiaMare24, în urma anchetei epidemiologice s-a stabilit că bărbatul a intrat în contact doar cu o persoană. În realitate, însă, lucrurile stau cu totul altfel, mai subliniază sursa citată. 

„Sătmareanul nostru depistat pozitiv (declarat că a intrat în contact doar cu o persoană) a stat cu colegii caranatinaţi, vreo 45 la număr, mai bine de o zi. Şi nu izolaţi, ci împreună, aproape au facut şi o răscoală la centrul de carantină. Ce să înţelegem, când purtătoarea de cuvânt a prefectului efectiv refuză să comunice? Noi ne agităm pe un grup de whatsapp, ea citeşte şi tace. Atât. Aaa, da.. grupul de DSP, şefa a ieşit când colega de la Mararamureş a întrebat-o de ce nu au fost în stare să efectueze o ancheta epidemiologică corectă, şi de ce a fost nevoie să le facă presa datoria”, notează BaiaMare24.

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare este acum acuzată de incompetenţă şi de faptul că i-ar fi dezinformat pe jurnalişti. „Pe mine m-a durut iresponsabilitatea şi indiferenţa lor. De sâmbătă, când am aflat că a fost un caz pozitiv, am întrebat dacă e vorba de domnul căruia i-am luat interviu. Ca să ştiu unde mă situez”, a declarat pentru „Adevărul” unul dintre jurnalişti. 

Pacientul din Satu Mare a fost pacientul cu numărul 120 diagnosticat cu Covid-19. Bărbatul a fost între timp transportat şi internat la Cluj, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: