Opt gospodării din Seini, inundate în urma ploilor torenţiale de vineri

Opt gospodării din Seini, inundate în urma ploilor torenţiale de vineri

Locuinţe inundate la Seini   Foto: Prefectura MM

Opt gospodării au fost afectate de ploile torenţiale care au căzut ieri în Maramureş. Acestea au dus la creşterea debitelor unor râuri şi pâraie, care s-au revărsat în localitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Apele văilor din Seini şi locaităţile aferente s-au revărsat ieri după amiază în urma unor fenomene meteo de scurtă durată. Ploile abundente însoţite de descărcări electrice au dus la formarea de torenţi pe versanţi. În localitatea Seini, Valea Seinel şi Valea Zugău s-au revărsat şi au inundat opt anexe gospodăreşti şi curţile aferente. Şuvoaiele de apă au transportat material lemnos, aluviuni şi vegetaţie care au colmatat un podeţ. În localitatea Săbişa, torenţii de pe versanţi au spălat strada Valea Satului.

Comitetul local pentru situaţii de urgenţă Seini a intervenit cu personal şi mijloace tehnice pentru eliminarea efectelor produse de precipitaţii. „Situaţia a fost transmisă la Ministerul Afacerilor Interne, iar în cel mai scurt timp vom proceda la întocmirea Proiectului de Hotărâre de Guvern pentru accesarea fondurilor de intervenţie necesare pentru refacerea obiectivelor afectate de inundaţii în Maramureş”, a mai precizat prefectul Vasile Moldovan.

În această dimineaţă, la sediul Ministerului Afacerilor Interne s-a întrunit Comandamentul de Urgenţă, în sistem de videoconferinţă cu Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă din judeţele aflate sub coduri de avertizare meteorologică şi hidrologică. Ministrul Afacerilor Interne, a solicitat prefecţilor să se deplaseze în teren, unde s-au produs situaţii de urgenţă, urmare a fenomenelor meteorologice, dar şi a inundaţiilor generate de precipitaţiile abundente.

Preşedintele CJSU Maramureş, prefectul Vasile Moldovan a declarat că au fost transmise în teritoriu măsurile necesare pentru intervenţia cu operativitate la producerea unor situaţii de urgenţă generate de fenomenele meteorologice periculoase la nivelul judeţului. S-a solicitat identificarea de spaţii temporare pentru adăpostirea persoanelor afectate de efectele fenomenelor meteorologice periculoase, acordarea de sprijin persoanelor din zonele afectate de inundaţii. Au fost luate în evidenţă persoanele cu dizabilităţi, persoanele dializate şi gravidele, dar şi persoanele care locuiesc singure şi cele cu afecţiuni medicale grave.

Prognoza meteorologică prevede pentru zilele următoare o ameliorare sub aspectul precipitaţiilor, dar va rămâne răcoroasă. Conform meteorologilor, în zona montană, la altitudini de peste 1.800 de metri se vor înregistra precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Temperaturile vor fi în creştere, cu începere din data de 4 iulie a.c., şi vor atinge maxime de până la 29-30 de grade Celsius.

 
Mai puteţi citi:

Patru tineri, reţinuţi pentru contrabandă cu ţigări

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările