Opere de aproape 500 de mii de euro vor fi expuse la Baia Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Convoi la amiază“ este doar una din operele ce vor fi expuse la Baia Mare
„Convoi la amiază“ este doar una din operele ce vor fi expuse la Baia Mare

Cea mai mare casă de licitaţii din România, va organiza miercuri, 18 septembrie, în Baia Mare o inedită expoziţie de artă. Astfel, municipiul primeşte în premieră vizita celor cei mai valoroşi pictori români: maeştrii ca Grigorescu, Tonitza, Petraşcu, Ressu, Dărăscu şi Baba sunt invitaţii casei de licitaţii Artmark, într-un eveniment dedicat iubitorilor de artă.

Baia Mare intră în vizorul liderului pieţei româneşti de artă, într-un oraş cu tradiţie în sfera picturală. Capodoperele celor mai apreciaţi şi bine cotaţi artişti ai tuturor timpurilor, reunite în cadrul Expoziţiei de Impresionism şi Postimpresionism Românesc, pot fi admirate miercuri, 18 septembrie, între orele 10:00 - 18:00, în spaţiul găzduit de Galeria Oliver Thurman.

Valoarea totală a celor 23 de opere prezentate la Baia Mare este de aproximativ jumătate de milion de euro, iar cele mai valoroase tablouri ale expoziţiei sunt: „Tătăroaică” de Nicolae Tonitza  şi „Convoi la amiază”, unul dintre emblematicele care cu boi semnate de Nicolae Grigorescu, fiecare dintre acestea având o valoare estimativă cuprinsă între 30.000 şi 50.000 de euro, respectiv „Veneţia” de Gheorghe Petraşcu şi „Bărci la Chioggia”, de Nicolae Dărăscu, fiecare dintre acestea având o valoare estimativă cuprinsă între 20.000 şi 40.000 de euro. 

Expoziţia organizată de Artmark la Baia Mare este dublată de un eveniment inedit: primirea în custodie de către Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» a capodoperei „Nimfă dormind“ de Nicolae Grigorescu. 

Adjudecat cu  suma de 220.000 de euro, valoarea maximă estimată, în Licitaţia de Vară organizată de Artmark în 2011, capodopera lui Grigorescu ocupă locul 7 în topul celor mai valoroase opere tranzacţionate pe piaţa românească de artă. Aparţinând actualmente colecţiei Gabriela Lucreţia Muntean, generos colecţionar român domiciliat în Australia, opera a făcut parte, de-a lungul vremii, din mai multe colecţii reputate, dintre care cea mai cunoscută este cea de origine, anume colecţia bancherului antebelic Ernest Edmond Goodwin, ce a operat Banque du Roumanie până în 1910.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Baia Mare şi a Muzeului Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

VIDEO FOTO Colonia Pictorilor, mărul discordiei între artiştii băimăreni

FOTO VIDEO După un secol, artiştii băimăreni au ieşit la „plein air“

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite