Omer Cerrahoglu, cel mai bun olimpic la matematică din România, a fost admis la MIT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai prolific olimpic matematician român, Omer Cerrahoglu a fost admis la Massachusetts Institute of Technology (MIT), cea mai prestigioasă universitate din lume, unde îşi doreşte să aprofundeze domeniul informaticii. Acesta a primit de asemenea şi un răspuns afirmativ de la o altă universitate de prestigiu, California Institute of Technology (Caltech).

Cu două medalii de aur şi trei de argint la olimpiadele internaţionale de matematică, băimăreanul Omer Cerrahoglu spunea în urmă cu aproximativ două luni că îşi doreşte să se reprofileze. Prima sa alegere era MIT, universitate la care a fost admis. Acesta a trecut cu bine de SAT-uri, examene care i-au asigurat intrarea la cele mai importante universităţi din lume. 

Cu rezultatele obţinute la examene, Omer Cerrahoglu a aplicat la şase dintre cele mai prestigioase instituţii de învăţământ superior recunoscute în IT. „Cel mai greu a fost examenul la engleză, însă m-am descurcat destul de bine, zic eu. Probele practice au constat în realizarea unor aplicaţii, pregătirea unor eseuri şi câteva teste de engleză, matematica şi fizică, dar m-au ajutat probabil şi medaliile la olimpiade“, spune băimăreanul. 


Ome este elev al Colegiului Naţional „Gheorghe Şincai“ din Baia Mare. Este în clasa a XII-a şi urmează să susţină în acest an examenul de Bacalaureat. 

PROFIL 

: Omer Cerrahoglu

: 3 mai 1995, Istanbul.


2002-2006: Şcoala generală „George Coşbuc“, din Baia Mare.
2006-2010: Şcoala generală la Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu“, din Baia Mare, unde a lucrat cu profesorul Ştefan Sabău.

Din 2010 este elev al Colegiului Naţional „Gheorghe Şincai“, unde acum termină clasa a XI-a.
În 2009, pe când era în clasa a VII-a, a câştigat prima medalie de aur la Olimpiada Internaţională de Matematică de la Bremen, devenind unul dintre cei mai tineri olimpici ai tuturor timpurilor. A doua medalie la Olimpiada Internaţională a venit în clasa a VIII-a (2010), când a câştigat argintul în Kazahstan. În clasa a IX-a (2011), în Olanda, băimăreanul a câştigat argintul. În clasa a X-a (2012) a luat iar aurul în Argentina.

Băimăreanul are şi şase medalii de aur la Balcaniadă şi şapte medalii de aur la Olimpiadele naţionale.
Olimpiada internaţională din acest an va avea loc în Columbia, la finele lunii viitoare. 

: Baia Mare 


Cel mai bun olimpic la matematică din România: „Să studiezi în afară înseamnă patriotism pentru că vrei mai mult pentru locul unde ai crescut“

Cel mai bun olimpic matematician al României, Omer Cerrahoglu (18 ani), a decis să-şi continue studiile, nu în matematică, ci în informatică, la una dintre cele mai prestigioase universităţi din lume: Massachusetts Institute of Technology (MIT) din Statele Unite ale Americii.

Omer Cerrahoglu, la un pas de a deveni cel mai bun olimpic al tuturor timpurilor: „Văd ideile din spatele problemei“

Pasionat de matematică încă din şcoala primară, Omer Cerrahoglu, în vârstă de doar 18 ani, poate fi considerat un geniu. Şi-a dovedit deja valoarea la concursurile naţionale şi internaţionale la care a participat în ultimii ani şi este, de departe, cel mai prolific tânăr matematician al României.

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite