VIDEO Băieţii de aur ai României. Doi băimăreni au câştigat medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Astronomie

VIDEO Băieţii de aur ai României. Doi băimăreni au câştigat medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Astronomie

Paul Andrei Draghiş şi Tudor Suciu, singurii medaliaţi cu aur la Olimpiada Internaţională de Astronomie

Cea mai bună performanţă a României din istoria participării la Olimpiada Internaţională de Astronomie este strâns legată de doi băimăreni. Paul Andrei Draghiş şi Tudor Suciu sunt singurii elevi români care au reuşit această performanţă. Cei doi au fost aşteptaţi la întoarcere de familie, profesori, prieteni şi de primarul municipiului Baia Mare.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Cu două medalii de aur, două medalii de argint şi trei medalii de bronz, România a ocupat locul 3 în ierarhia neoficială pe naţiuni. Aest rezultat a fost posibil datorită rezultatelor remarcabile a doi băimăreni, care au fost primiţi la întoarcere ca doi eroi. Paul Andrei Draghiş şi Tudor Suciu, ambii elevi în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu” din Baia Mare sunt cei care, cu steagul României în mână, s-au reintors duminică seara cu medaliile la gât, spunând că totul a fost posibil datorită pregătirii intense de-a lungul anului. „Pentru mine este chiar o medalie nouă, ne mai având aceasta medalie până acum. A fost o experienţă deosebită, în primul rând ne-am împrietenit cu multă lume din alte ţări, am schimbat impresii despre toate şi am învăţat multe“, a spus Tudor Suciu. 
 
Având în palmares mai multe medalii de aur la Olimpiadele Internaţionale, Paul Andrei Draghiş a spus că fiecare medalie are farmecul ei. „Mă simt extraordinar, trebuie să zic, chiar dacă nu e prima medalie, mă simt extrem de bucuros să mă întorc în ţară cu o asemenea medalie şi este o senzaţie extraordinară. Au fost trei examene, bineînţeles că au avut un nivel de dificultate destul de ridicat, dar, după cum se vede după rezultate, am reuşit să ne descurcăm“, a punctat elevul.
 
Olimpiada Internaţională de Astronomie s-a desfăşurat în perioada 6 - 14 septembrie, în Lituania şi a reunit peste 160 de concurenţi din 20 de ţări.

 

Citeşte şi:
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările