Ode pentru fostul ministru Liviu Pop şi şeful Consiliului Judeţean Maramureş pe un monument dedicat lui Pintea Viteazul

Ode pentru fostul ministru Liviu Pop şi şeful Consiliului Judeţean Maramureş pe un monument dedicat lui Pintea Viteazul

Textul de pe monument. FOTO: Facebook

Numele şi pozele fostului ministru al Educaţiei, Liviu Marian Pop, a preşedintelui Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, şi a deputatul Gheorghe Şimon apar pe un monument dedicat memoriei haiducului Pintea. Obiectivul a fost ridicat în localitatea maramureşeană Săcel, din fonduri provenite din bugetul local şi cel judeţean.

În contextul plăcuţei „Pro Memoria” care a fost amplasată pe faţada Şcolii „Liviu Rebreanu” din oraşul Dragomireşti (judeţul Maramureş), în mediul online a mai fost făcut public un caz similar, în care pe un monument cultural, executat din bani publici, apare gravat în piatră numele a trei social-democraţi. Primarul comunei Săcel, Gavrilă Dologa a decis să adauge pe monumentul numit „Masa Haiducului Pintea” şi o plăcuţă omagială pe care apar, cu poze, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, fostul ministru al Educaţiei, Liviu Pop şi deputatul PSD Gheorghe Şimon. 
 
Pe monument, inaugurat în anul 2007, este gravat şi un motto: „P-aci trecut-o Pintea / Şi Dragoş, şi Bogdan / Ş-o mai trecut ş-or trece / Voinici din acest neam”. Pe lângă figurile politice amintite, apar şi numele celor 11 preoţi parohi şi „fii ai satului”.
 
„În Săcel vedem gesturi prin care fibra noastră naţională şi tradiţia Maramureşului sunt păstrate cu mare grijă”
 
La momentul inaugurării, potrivit site-ului Consiliului Judeţean Maramureş, şeful administraţiei judeţene, Gabriel Zetea l-a felicitat pe edil pentru monumentul ridicat.
 
”Înainte de a-i felicita, daţi-mi voie să le mulţumesc primarului Gavrilă Dologa, Consiliului Local şi întregii comunităţi din Săcel, pentru că, într-o lume în care globalizarea are un ritm din ce în ce mai alert, într-o Europă în care valorile încearcă a fi uniformizate, în Săcel vedem gesturi prin care fibra noastră naţională şi tradiţia Maramureşului sunt păstrate cu mare grijă. Astfel de lucruri nu trec uitate, iar noi le privim cu multă atenţie de la Consiliul Judeţean şi ne bucurăm pentru fiecare realizare a comunităţilor locale. Acum că v-am mulţumit pentru ceea ce aţi făcut, doresc să vă felicit şi să vă spun că investiţiile realizate pe partea de cultură locală, de păstrare a tradiţiilor noastre strămoşeşti moştenite de la moşii şi strămoşii noştri, toate aceste investiţii vor fi dublate în investiţii în infrastructură, de care este nevoie în continuare. Împreună trebuie să avem grijă atât de proiecte mici, cât şi de proiectele mari ale judeţului. Felicitări încă o dată tuturor celor implicaţi în acest proiect frumos, care face cinste întregului judeţ”, a declarat Gabriel Zetea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş.
 
La doi ani de la inaugurarea monumentului, masa a început să se deterioreze. 
 
Citeşte şi
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: