O româncă bolnavă de cancer a întrerupt chimioterapia şi a intrat în greva foamei. Cazul a ajuns în atenţia presei din Italia

O româncă bolnavă de cancer a întrerupt chimioterapia şi a intrat în greva foamei. Cazul a ajuns în atenţia presei din Italia

Liliana Vasilache renunţă să îşi facă tratamentul pentru cancer până la soluţionarea problemei. FOTO: Facebook

Bolnavă de cancer, cu invaliditate şi mamă a trei copii, românca Liliana Vasilache a intrat în atenţia presei italiene, care a prezentat pe larg cazul ei. Liliana a decis să întrerupă chimioterapia şi să intre în greva foamei, după ce ea şi cei doi copii au fost daţi afară din casă de bancă.

 
Românca nu mai poate munci din anul 2010 şi primeşte o pensie de invaliditate de 700 de euro, dar a plătit ratele la apartamentul care era pe numele soţului ei italian. Însă Liliana a cerut divorţul din cauza violenţelor repetate la care a fost supusă de bărbat, iar acesta, ca răzbunare, s-a dus la bancă şi a declarat că renunţă la apartament, deşi românca plătise aproape toate ratele.
 
„Am o tumoare la sân în metastază osoasă. Sunt invalid 100%, fără posibilitatea de a lucra. Trăim trei persoane doar cu pensia mea şi alocaţia de îngrijire de la primărie, de 700 de euro. În anul 2017 am solicitat cetăţenia italiană, dar după trei cereri de interviu şi documentaţie, cererea se află încă la prefectura din Veneţia”, povesteşte româna jurnaliştilor de la ziarul Il Gazzettino. 
 
Viaţă de calvar alături de cel căruia i-a jurat credinţă veşnică
 
Românca le-a povestit jurnaliştilor italieni că în anul 2012 şi-a denunţat soţul de patru ori pentru violenţe în familie, bărbatul fiind arestat iar la eliberare a avut interdicţia să se apropie de femeie timp de şase luni. Între timp, femeia a decis să divorţeze de el, iar bărbatul s-a dovedit a fi un om fără cruzime. S-a dus la bancă şi a declarat reprezentanţilor acesteia că nu mai locuieşte în apartament şi că pot să facă ce vor cu el. Femeia, chiar dacă apartamentul nu figura pe numele ei, a plătit ratele din economiile ei, iar acum banca le-a dat ordin de evacuare. 
 
Disperată, femeia a întrerupt chimioterapia şi a intrat în greva foamei.
 
„Acum, bolnavă şi cu doi copii, am un ordin de evacuare. Abia mai reuşesc să cumpăr mâncare şi să plătesc facturile. Voi continua până când voi avea un contract şi siguranţa unui acoperiş deasupra capului. De trei ani bat la uşile tuturor instituţiilor pentru a cere o locuinţă socială, văzând atâta indiferenţă, am decis să protestez. Mă simt abandonată de toate instituţiile, am întrerupt toate tratamentele, inclusiv chimioterapia şi am început greva foamei până când cineva nu mă va ajuta să ies din acest coşmar”, le-a spus Liliana Vasilache jurnaliştilor italieni.
 
Comunitatea românilor din Italia s-a mobilizat pentru a ajuta-o pe femeia. Cei care vor să o ajute pe Liliana şi pe cei trei copii ai săi pot face donaţii în contul: 
IT06Q0200802011000041243714, deschis la Unicredit pe numele Liliana Vasilache.
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: