O primărie din România pune la bătaie o excursie în străinătate pentru cei care îşi plătesc taxele locale înainte de 31 martie

O primărie din România pune la bătaie o excursie în străinătate pentru cei care îşi plătesc taxele locale
înainte de 31 martie

Primăria oraşului Cavnic organizează tombolă pentru cei care îşi plătesc taxele şi impozitele locale integral. FOTO: Primăria Cavnic

Iniţiativă inedită a Primăriei oraşului Cavnic, judeţul Maramureş. Locuitorii care îşi plătesc integral taxele şi impozitele locale pot câştiga o excursie de trei zile în Polonia. Autoritatea locală vrea astfel ca un număr cât mai mare de cetăţeni să plătească taxele locale până în 31 martie. Mai mult, până la acea dată se aplică şi bonificaţia de 10%, ca peste tot în ţară.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cavnicul este un fost oraş minier, polul frigului din Maramureş. Pentru a-şi putea plăti facturile mari la gaze şi utilităţi, primăria a luat o măsură inedită din care căştigă şi cetăţeanul. Fiecare locuitor al oraşului care îşi plăteşte integral taxele şi impozitele, până la data de 31 martie participă la o tombolă. În ultimii trei ani, autoritatea locală îl recompensa pe câştigător cu un premiu în valoare de 1.000 de lei, acum însă acesta se va duce în Polonia, timp de trei zile, pe cheltuiala autorităţii locale. În excursia în străinătate, câştigătorul poate să meargă cu un însoţitor. La tombolă pot participa doar persoanele fizice.

„Tombola este o măsură pe care o luăm în fiecare an pentru a atrage fonduri. De cele mai multe ori, la început de an, până la votarea bugetului local nu aveam bani pentru plata facturilor ridicate la gaze şi alte utilităţi. Până în momentul de faţă, soluţia s-a arătat a fi una de succes, mai ales că nivelul de colectare a taxelor şi impozitelor la începutul anului 2019 este deja de peste 50%. În cursul anului trecut, 98% dintre localnicii oraşului Cavnic şi-au plătit integral taxele şi impozitele. Comparativ cu alţi ani, acest nivel nu depăşea 60%”, a spus Vladimir Petruţ, primarul oraşului Cavnic.

Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, mai ales a celor plecaţi în străinătate, Primăria oraşului Cavnic a finalizat procedura de plată online a taxelor şi impozitelor. Aplicaţia este deja activă pe site-ul primăriei, dar cetăţenii vor putea să îşi plătească dările începând cu finalul lunii viitoarea, după ce aceasta va fi testată.

„Plata se va putea face cu cardul, iar în momentul plăţii chitanţa va fi generată automat pe adresa de e-mail a plătitorului. Am realizat aplicaţia mai ales pentru cei plecaţi în străinătate, care ne sunau de fiecare dată să întrebe cât au de plată sau până la ce termen pot să facă aceste plăţi”, a mai adăugat Vladimir Petruţ.

Extragerea la tombolă pentru excursia în Polonia va avea loc la începutul lunii aprilie.

 

Citeşte şi
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările