Ninsorile din ultimele zile au umplut cu turişti pârtiile din Maramureş

Ninsorile din ultimele zile au umplut cu turişti pârtiile din Maramureş

Timpul de aşteptare la telescaun a fost de 15 - 20 de minute FOTO Larisa Matei

Pârtiile din Maramureş au fost luate cu asalt de turişti veniţi din mai multe judeţe ale ţării. Timpul de aşteptare la telescaun a fost de 15-20 de minute.

Ştiri pe aceeaşi temă

Zăpada din ultimele zile a schimbat mersul lucrurilor la pârtiile din Maramureş. Dacă ploile din luna decembrie aproape au închis pârtiile din nord-vestul ţării, ninsorile din ultimele zile au făcut ca pârtiile să fie perfecte pentru schi.
 
Temperaturile negative din acest sfârşit de săptămână nu i-au ţinut pe români departe de munte. Pentru o gură de aer proaspăt nu puţini au fost cei care şi-au părăsit judeţele pentru a se refugia în Maramureş. Hotelul de la baza pârtiei Superski din Cavnic a avut un grad de ocupare de 100% în acest weekend.
 
Pârtiile au fost pline de iubitori ai sporturilor de iarnă care s-au bucurat şi au profitat din plin de stratul generos de zăpadă. Timpul de aşteptare la telescaun a fost de circa 15-20 de minute în weekend, însă acest lucru nu pare să fi deranjat pe nimeni. 
 
”De regulă se aglomerează în weekend. Timpul de aşteptare ajunge să fie undeva la 15-20 de minute, şi asta pentru încercăm să menţinem distanţa între turişti. La telescaun există două culoare, iar turiştii sunt rugaţi să păstreze distanţa între ei, astfel că uneori coada se întinde pe câţiva metri”, a explicat Oana Poenar, administratorul domeniului schiabil Superski Cavnic. 
 
De la începutul sezonului administratorii i-au încurajat pe turişti să se bucure de pârtii în timpul săptămânii, pentru ca astfel să se evite orice aglomerare. De luni până joi au fost create şi promoţii, astfel că un ski pass pe toată ziua a fost ieftinit de la 100 la 80 de lei.
 
”Avem promoţii, încercăm să îi încurajăm pe turişti să vină la pârtie şi în timpul săptămânii. Atunci se schiază cel mai bine şi nu se formează cozi deloc. Acum, după data de 10 ianuarie am observat că avem mai mulţi turişti pe zi în timpul săptămânii decât aveam anul trecut, iar acest lucru ne bucură. Înseamnă că oamenii se împart şi au înţeles că este mai bine aşa”, spune Oana Poenar. 
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările