Moş Nicolae înseamnă 106 ani pentru un bătrân din Maramureş. Nu a luat niciun medicament în viaţa lui şi e perfect sănătos

Moş Nicolae înseamnă 106 ani pentru un bătrân din Maramureş. Nu a luat niciun medicament în viaţa lui şi e perfect sănătos

Mihai Ivanciuc din Cornesti implineste 106 ani de Mos Nicolae

Moş Nicolae înseamnă pentru un bătrân din localitatea maramureşeană Corneşti împlinirea unei frumoase vârste. La data de 6 decembrie 2014 Mihai Ivanciuc din Corneşti împlineşte nici mai mult, nici mai puţin decât 106 ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din acest punct de vedere, maramureşeanul din Maramureşul Istoric este unul dintre cei mai vârstă oameni ai Maramureşului. Dacă recent acesta a primit un afiş semnat de către însuşi preşedintele României, Klaus Iohannis, fiind adus de către co-preşedintele ACL Maramureş, Ovidiu Nemeş, zilele trecute bătrânul din Corneşti a fost vizitat şi de către prefectul Anton Rohian. 
 
În ajun de Moş Nicolae, reprezentantul Guvernului în teritoriu Anton Rohian a fost în vizită în satul Corneşti (comuna Călineşti), acasă la cel mai vârstnic maramureşean, Ivanciuc Mihai, care sâmbătă, 6 decembrie 2014, împlineşte vârsta de 106 ani.
 
Cu această ocazie, prefectul judeţului i-a înmânat acestuia o diplomă de excelenţă, ca semn de recunoaştere şi preţuire, cu deosebit respect şi apreciere, pentru mai bine de un secol de viaţă în onestitate şi credinţă.
 
„E perfect sănătos, nu ia nici un medicament şi nici nu ţin minte să fi luat în viaţa lui. Iese singur pe stradă şi se plimbă pe uliţă, simte nevoia să facă mişcare” spune un nepot de-al moşului din Corneşti.„N-am venit aici decât cu modestie si cu bun simţ. E un exemplu pentru mine şi pentru noi toţi cum o viaţă trăită în credinţă şi în onestitate poate fi dusă până acolo unde puţini îşi pot imagina” a punctat Anton Rohian.
 
„Am fost peste tot în ţara asta. Din Constanţa în Bucovina şi din Banat în Cluj. Am venit odată pe jos din Rădăuţi, când am mers să aducem cai, atât eram de în putere” povesteşte, vizibil emoţionat, cel mai în etate maramureşean, Ivanciuc Mihai.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: